Mehmet Ali Şahin, 2004'te MGK kararını neden imzalamadı?

AK Parti kurucularından Abdüllatif Şener, Şahin'in toplantıda yanında olmasına rağmen kararı imzalamadığını iddia etmişti

Kolaj: Independent Türkçe

AK Parti kurucularından Abdüllatif Şener, şu an Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mehmet Ali Şahin’in, Başbakan Yardımcısı olduğu 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında “FETÖ ile mücadele tavsiye kararını” imzalamadığını söyledi.

Şahin ise bugün Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada toplantıda olmadığı için kararı imzalamadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şu an CHP milletvekili olan Şener'e tepki gösteren Şahin, şöyle konuştu:

Abdüllatif Şener, uzun yıllar birlikte siyaset yaptığım arkadaşımdı. Bu konuda gerçeği bilmesine rağmen dürüst davranmıyor. MGK kararını toplantıya katılanlar imzalar. Ben toplantıya katılmadım ve kararın altında da ‘Katılmadı- Bulunmadı' yazar. Çünkü, Atina Olimpiyatları'nın açılışına resmi görevli olarak ve yerime vekil bırakarak gitmiştim. Dolayısıyla MGK toplantısına katılmadım. Bilmesine rağmen Şener'in o şekilde açıklaması dürüst bir davranış değil.

2004’teki MGK kararı

25 Ağustos 2004’te alınan MGK kararında şunlar ifade ediliyor:

… Gündem konularından biri olan “Türkiye’deki Nurculuk Faaliyetleri ve Fethullah Gülen” konusu gündeme gelmiş, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanması uygun görülmüş ve bu konudaki tavsiye kararının hükümete bildirilmesine karar verilmiştir.

Söz konusu kararın Taraf gazetesine sızmasının ardından o dönem Erdoğan’ın başdanışmanlarından Yalçın Akdoğan, özetle şu açıklamayı yapmıştı:

 Bu MGK kararı yok hükümde olmuştur. AK Parti bununla ilgili hiçbir adım atmamıştır. Bunu çok net olarak ortaya koymak lazım. Birileri 'AK Parti, Türkiye'yi muhafazakarlaştırıyor' diye yaygara yaparken, birileri de AK Parti sanki muhafazakar kesime karşı bir takım girişimlerin içindeymiş gibi bir görüntü oluşturmaya çalışıyor. Bu son derece yanlıştır.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU