İmamoğlu: Siyaseti hayatında kutsallaştıran hata yapar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Siyasi partiler, siyasi liderler, siyaset kurumu teferruattır. Siyaset mecrasına, hizmet etmek için araç olarak bakmak gerekir" dedi

Fotoğraf: İBB Basın Ofisi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Siyaset mecrasına, hizmet etmek için araç olarak bakmak gerekir. Siyaseti hayatında kutsallaştıran hata yapar. Siyasi kimlikleri, siyasi partileri kutsallaştıran da hata yapar. Bunların hepsi teferruattır, siyasi partiler de teferruattır" ifadelerini kullandı.

Trabzon Köprübaşı Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Beykoz’da düzenlediği etkinliğe katılan İmamoğlu, göreve geldiği günden beri ilk kez bir derneği ziyaret ettiğini vurgulayarak, "Bizler köklerine düşkün insanlarız. Bazen giderim Rize’de İmamoğlu ailesi bulurum, bazen Giresun’da hatta Kayseri’de. Dolayısıyla Köprübaşı’nın biz de böyle hassas bir tarafı var" diye konuştu.

Herkesin bir iş için yola çıkmadan önce duasının olduğunu belirten İmamoğlu, kendi duasının da ‘başta milletine ve vatanına karşı mahcup olmamak’ olduğunu söyledi. İmamoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğum dönem olsun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğum olsun hep aynı duaları ettim. Önce Allah beni aileme mahcup etmesin. Babamla birlikte buradayım. Aile fertlerinin gurur duyduğu bir evlat olmak önemli. İkinci duam ise doğduğum topraklara mahcup olmamak yönündedir. Bir başka duamız ise elbette seçildiğimiz bu kadim şehrin 16 milyon insanına karşı mahcup olmamaktır. Ve nihayetinde hepimiz memleket sevdalısıyız"

İmamoğlu, Köprübaşı’ndaki gençlerin ve çocukların gelişimine katkı sunmak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU