Prens Harry kraliyet ailesinden çekilme nedenini açıkladı

Aktarılana göre Harry ve Meghan, Miami'de, JPMorgan'daki bir konuşma için ilk kez toplum önüne çıktı

(Reuters)

Basında yer alan bilgilere göre, konuşma sırasında Prens Harry kraliyet ailesinden ayrılmalarına değindi ve terapi gördüğünü açıkladı.

New York Post'a göre eski kraliyet üyesi perşembe günü Miami, Florida'da JPMorgan sponsporluğundaki Alternatif Yatırım Zirvesi'nde Gayle King tarafından takdim edildi.

Bir kaynak, gazeteye şunları söyledi:

Harry, akıl sağlığına dair konuştu ve son birkaç yıldır annesini yitirme travmasının üstesinden gelmek için terapi gördüğünü söyledi. (...) Çocukluğundaki olayların kendisini nasıl etkilediğinden ve bir akıl sağlığı uzmanıyla konuştuğundan bahsetti. (...) Harry ayrıca Megxit'e de değindi ve kendisi ve Meghan için çok zor olsa da üst düzey kraliyet görevlerinden çekilme kararından pişmanlık duymadığını çünkü ailesini korumak istediğini söyledi. Harry, Meghan ve oğulları Archie'nin, kendisinin çocukken yaşadıklarını yaşamasını istemiyor.

Çiftin kraliyet ailesinin üst düzey üyeliğini bırakmasının ardından birlikte ilk kez halk karşısına çıktığı zirvede Meghan'ın da kalabalığa hitap ettiği ve eşine sevgisini kısaca anlattığı bildirildi.

Kaynak, gazeteye, Meghan ve Harry'nin etkinliğe katılımının tamamen “gizli kapaklı ve çok fazla güvenlikli” olduğunu ve çiftin “etkinliğe açılış konuşmacıları olarak yön verdiğini” söyledi. Finansal açıdan bağımsız olmak için çalışacaklarını açıklayan çiftin etkinliğe katılımları için ödeme alıp almadığı henüz bilinmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan bu, Prens Harry'nin annesinin ölümünün ardından akıl sağlığı tedavisi görme kararını ilk tartışması değil. 2017'de Prens Harry, The Telegraph'a verdiği bir röportajda profesyonel yardım alana kadar neredeyse 20 yıldır “tüm duygularını kapattığını” açıklamıştı.

Prens Harry'nin itirafının ardından, akıl sağlığı dernekleri kendileriyle temasa geçen kişi sayısında artış olduğunu bildirmişti.

People'ın haberine göre kraliyet görevlerinden çekilmesinden beri çift ve 9 aylık bebekeri Archie, Vancouver Adası'nda kalıyor. Ocakta Prens Harry, Sentebale yardım kuruluşu için düzenlenen özel bir akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, kraliyet ailesinden çekilmekten "başka seçeneğinin kalmadığını" hissettiğini ama "kimseyi terk etmediklerini" belirtmek istediğini söylemişti:

Kendim ve eşimle ilgili bu çekilme kararını kolayca vermedim. Yıllarca süren zorluklardan sonra aylar süren konuşmalar oldu ve biliyorum ki her zaman doğru seçimler yapmadım ama bu konuda gerçekten de başka bir seçenek yoktu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU