Eren Erdem hakkında, "açlık grevi" nedeniyle soruşturma başlatıldı

Silivri Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü, Erdem’e açlık grevinin infaz yasasına aykırı olduğunu belirterek, savunmasını istedi

Silivri Cezaevi Müdürlüğü, açlık grevine giden Eren Erdem'den savunma istedi

CHP’li eski vekil Barış Yarkadaş, Eren Erdem hakkında açılan soruşturmayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Yarkadaş, "Silivri Cezaevi, Eren Erdem hakkında ‘açlık grevi’ yaptığı için soruşturma başlattı. Cezaevinin Erdem'e yaptığı tebligatta. Adaletsizlik suç değil; adalet isterken, bedenini açlığa yatırmak suç!” dedi.

Cezaevi Müdürlüğü'nün Erdem'e gönderdiği "Savunma istemi" başlıklı 31 Ocak 2019 tarihli tebligatta şöyle deniliyor:

“Kurumumuzda 29/01/2019 tarihli dilekçeniz ile 29/01/2019 tarihi itibariyle açlık grevine başladığınız tespit edilmiştir. Bu nedenle hakkınızda;

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki 5275 Sayılı Kanunun, 47. maddesinin 2. bendi gereğince disiplin soruşturmasına başlanmıştır. 

İşlemiz olduğunu iddia olunan bu eylem, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki 5275 Sayılı Kanunun, 47. maddesinin 2. fıkrasının (g) bendinde belirtilen ‘Açlık Grevi Yapmak’ eylemiyle aynı olup,

bu eylemin karşılığı da aynı kanunun 40. Maddesinin 1. Fıkrası gereğince 1-3 ay arası ‘Bazı Etkinliklere Katılmaktan Alıkoyma Cezası’nı gerektirmektedir. 

Bu nedenle, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki 5275 Sayılı Kanunun, 47. Maddesinin 4. bendi gereğince yazı tebliğinden itibaren en geç 3 gün içinde bu husustaki yazılı savunmanızı vermeniz,

bu süre içinde savunmanızı vermediğiniz takdirde, savunma hakkından vazgeçmiş sayılacağınız tebliğen, rica olunur”

 

Eren Erdem’in dün bulunduğu Silivri Cezaevi’nde ziyaret eden CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu şu açıklamayı yaptı:

“Kendisi Pazartesiden bu yana açlık grevi yapıyor, sadece limonlu su ve çok az tuzla besleniyor. Sağlık durumu şimdilik iyi ama çok ağır koşullarda kalıyor.

Yaklaşık 220 gündür tecrit koşullarında, başka hükümlü ve tutuklularla sohbet imkanı elinden alınmış durumda. 

Spora tek başına çıkıyor, bir odada tek başına kalıyor, içinde bulunduğu koşullar adalete ve hukuk kurallarına aykırı.

Bu durumu protesto etmek ve şartlarının hukuki duruma getirilmesi amacıyla böyle bir karar aldığını ifade etti. 

Ben bir insan hakları savunucusu olarak, insanların kendi bedenlerini ortaya koyarak hak arayışına karşıyım, bunu da kendisine ifade ettim.

Başka bir imkanının kalmadığını ifade etti. Şubat başında tutukluluk incelemesi var, umarım bu kez hukuka uygun bir karar çıkar ve tahliye edilir”

DAHA FAZLA HABER OKU