Çocuklar için sanat festivali İstanbul'da başladı

Etkinlik, çocukları dijital kodlamadan dramaya, engelli hayvanlar için yürüteç yapmaktan bitki bakımına pek çok aktiviteyle buluşturuyor

10:00-19:30 saatlerinde açık olacak "Çocuk Sanat Festivali" 4 Şubat'a kadar ziyaretçilerini bekliyor

Doğu ve Güneydoğu illerinden 200 misafir

Çocuk Sanat Festivali çocuklarına karne hediyesi vermek isteyen ya da kış mevsiminde AVM’lere tıkılmaktan sıkılan aileler için bire bir. Pek çok sanat dalını bir çatı altında toplayan festivalde gün boyu çocukları keyiflendirecek etkinlikler var. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki illerden 200 çocuk da İstanbul’a gelerek çocuk festivaline katılacak. 4 Şubat’a kadar sürecek etkinlikte günde 5 bin ziyaretçi hedefleniyor.
 


Hedef geleneksel hale getirmek

Çocuk Sanat Festivali’nin şehir şehir gezerek Türkiye’nin dört bir yanına yayılması ve gelenksel hale getirilmesi hedefleniyor. Zincirlikuyu'daki  Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) gerçekleşecek Çocuk Sanat Festivali’nin direktörleri Tomru Dereköylü ile Can Korur altı aydır bu etkinlik için çalıştıklarını söylüyor. 

Engelli hayvanlar için yürüteçten dijital kodlamaya

Oyunculuk, dans, drama, müzik ve yemek gibi bilinen aktivitelerin yanı sıra engelli hayvanlar için yürüteç yapma, uçak simülasyonu, sikke basımı, arkeolojik kazı, dijital kodlama, bitki bakımı gibi farklı atölyeler de çocukları bekliyor.



Miniklere el becerisinin yanı sıra özgüven de kazandıracak etkinliklerden 3 ila 15 yaşındaki çocuklar yararlanacak.

Festival kapsamında aileler de unutulmadı. Çocuklar atölyelere katılırken ebeveynler de pedagog, psikolog ve çocuk gelişimi uzmanları ile bir araya gelebilecek.

DAHA FAZLA HABER OKU