Mansur Yavaş 'çılgın proje'sini açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yavaş, belediyenin ayda 52 milyon lirasının faize gittiğini söylerken, Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolar maliyetle yapılan Ankapark'la ilgili vatandaşa başvuracaklarını belirtti

Fotoğraf: AA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, kentin problemlerini anlattığı söyleşide, 'çılgın projesi'ni de açıkladı. Yavaş, "Tek çılgın projemiz Ankara halkını zenginleştirmek" dedi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Yavaş, ABB'nin aylık 52 milyon lira faiz ödediğini belirterek, eski yönetimin harcamalarını da eleştirdi:

Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi'ni yapmadıkları için halka zehirli sebze yedirildi. Polatlı'da eskiyen su boruları patlıyor. Bunun için bize 700 milyon acil kredi lazım. Bizden önce parayı uçak, dinozor olarak harcamışlar.

Halk Market'lerin açılacağını da duyuran ABB Başkanı, isteyen bakkallara bayilik verileceğini de söylerken, Dikimevi metrosunu 6 durak daha ileri götüreceklerini ve 157 milyon Euro yatırım yaptıklarını söyledi. 

Belediyenin 8.5 milyar borcu olduğunu ve Ulaştırma Bakanlığı'nın yapacağı metronun borcunun ABB'den tahsil edilmek istendiğini ifade eden Yavaş, eski başkan Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolar maliyetle yapılan ancak şu anda kullanılmayan Ankapark'la ilgili ise şunları söyledi:

Ankapark, biz göreve gelmeden 1 ay önce ihale edili. Bu proje çalışmıyor, ama oraya harcanan yaklaşık 750 milyon dolar para boşa gitmesin istiyoruz. Orayı değerlendirelim istiyoruz. Vatandaşa 'Ne yapalım?' diye soracağız. Ona göre bir çözüm yolu bulacağız. O para oraya harcanmasaydı metrolar bitmiş olurdu, ulaşımla ilgili sorun kalmazdı. Ankara'nın suyla ilgili sorunu kalmazdı. İyi yerlere harcanabilirdi. Buna benzer boşa giden milyonlarca lira var.


Independent Türkçe, Sözcü


 

DAHA FAZLA HABER OKU