En güçlü Avengers yeni Marvel filmi Eternals’tan sonra değişebilir

Marvel, Marvel Sinematik Evreni’nin en güçlü kahramanını sürekli değiştiriyor ve bu Eternals’tan sonra bir kez daha değişebilir

Eternals 6 Kasım 2020'de gösterime girecek (Screen Rant)

Marvel, Marvel Sinematik Evreni’nin en güçlü kahramanını değiştirip duruyor ve bu unvan için bir değil, iki aday birden getiren Eternals’la birlikte bu değişim devam edecek gibi görünüyor.

Screen Rant'ta yer alan habere göre en güçlü Avengers unvanını şu an elinden tutan karakter Elizabeth Olsen’in canlandırdığı Scarlet Witch. Ama karakter yakında iki inanılmaz güçlü Eternal’ın rekabetiyle karşılaşabilir.

Yıllar boyunca hayranlar ya Thor (Chris Hemsworth) ya da Hulk’ın (Mark Ruffalo) Marvel Sinematik Evreni’nin en güçlü kahramanı olduğunu düşünüyordu. İkisi için de çeşitli gerekçeler sıralanabiliyordu.

Daha sonra Marvel Studios Başkanı Kevin Feige ve üst düzey başka figürlerin, çizgi romanlarda Thor ve Hulk’la aynı seviyede olmasa da, Captain Marvel’ı (Brie Larson) tekrar tekrar Marvel Sinematik Evreni’nin en güçlü karakteri olarak dillendirmeye başlamasıyla, tartışmaya üçüncü bir karakter katılmış oldu.

Carol Danvers’ın bu tarifi uzunca bir süre devam etti ta ki Kevin Feige ansızın, hem WandaVision hem de Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ta yer alacak Scarlet Witch’in Marvel Sinematik Evreni’nin en güçlü karakteri olduğunu duyurana kadar. Scarlet Witch’in Thanos’u bire birde alt edebileceği söylenmişti.

Ne Marvel Sinematik Evreni’nde, ne de çizgi romanlarda, Scarlat Witch’in Marvel’ın en güçlü karakterlerinden biri olduğu su götürmez. Fakat Marvel’ın Eternals filmi uçma, süper kuvvet, ellerinden ve gözlerinden kozmik enerji fışkırtma, telepati ve daha fazlasına sahip karakterlerden koca bir takımı ekrana taşımak üzere.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hepsinin sahip olduğu farklı güçler olduğu için her Eternal, Marvel çizgi romanlarında dikkate alınmak zorunda olan birer güç ve bu yüzden her biri Thor, Hulk, Captain Marvel veya Scarlet Witch için ciddi birer rakip olurdu. Ortalama bir Eternal bile Avengers’la tek başına başa çıkabilir durumdayken Marvel Sinematik Evreni’nin en güçlü karakterleri Scarlet Witch veya Captain Marvel değil, muhtemelen Eternal’ların en güçlüleri  Sersi (Gemma Chan) ve Gilgamesh (Don Lee) olabilir.

Fiziksel olarak Gilgamesh, Marvel’ın en kuvvetli karakterlerinin en üst sıralarında yer alıyor. Thor, Hulk ve Hercules gibi kahramanlarla aynı siklette gösteriliyor.

Bire bir karşılaşmada Gilgamesh, Thor’un sınırlarını zorladı ve kaybetmesinin tek sebebi, Mjolnir’i kaldırmaya çalışmak gibi bir hata yapması oldu. Thor zar zor kazandı ve zaferinden sonra Gilgamesh’in kör olduğunu, yani karşılaşmanın adil dahi olmadığını fark etti. Gilgamesh’in kuvveti tek başına epey etkileyiciyken bir yandan da Eternal olmasından kaynaklanan diğer tüm güçleri hesaba katıldığında karakteri Marvel Sinematik Evreni’nin en güçlü süper kahramanı olarak düşünmek zor değil.

Bir de Sersi var. Diğer Eternal’lar gibi Sersi de maddeyi manipüle edebiliyor fakat onun bu konudaki kabiliyeti ırkının diğer tüm fertlerinden daha yüksek bir seviyede.

İstediği herhangi bir şeyi tamamen başka bir şeye dönüştürebiliyor. Sersi’nin transmutasyon becerisinin ahdi, bir defasında bir Eternal’ı bir karıncayiyene çevirmesiydi.

Avengers’a katıldıktan sonra Sersi’nin ne kadar güçlü olabileceği açığa çıkmıştı. Sersi’nin, X-Men’in Dark Phoenix’ine benzer şekilde, duygusal ve akli dengesini tehdit eden olaylar karşısında sınırsız yıkıma neden olma potansiyeli olduğu keşfedilmişti.

Onu dengede tutan şey Black Knight’la ilişkisi olmuştu. Black Knight ve Sersi’nin set fotoğrafları, Eternals’ın iki karakter arasındaki romantik ilişkiyi uyarlayacağını gösteriyor, Marvel Sinematik Evreni hikayeyi bu ilişkinin etrafına örüyor olabilir.

Sersi ve Gilgamesh, Marvel çizgi romanlarında Avengers sayılabilecek üç Eternal’dan ikisi ve Marvel’ın bu iki karakter için Eternals’ın ötesinde de planları olabilir.

Marvel Sinematik Evreni’nin güçlerini nasıl uyarlayacağına bağlı olarak, ikisinden biri Scarlet Witch’in Marvel’ın en güçlü karakteri unvanını almaya aday olabilir.

Screen Rant

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU