Loki dizisi Marvel Sinematik Evreni’nin ilk trans karakteri Sera’yı ekranlara taşıyacak

Loki, 2021'de Disney+'ta yayımlanacak

Marvel’ın merakla beklenen dizisi Loki, Marvel Sinematik Evreni’nin ilk trans karakteri Sera’yı ekibe dahil ediyor.

2021’de Disney+’ta yayımlanacak Loki şu sıralar yapım aşamasında. Marvel hayranlarını Tom Hiddleston’ın canlandırdığı Loki’yle bir kez daha buluşturacak dizinin ilk duyurusunun yapılmasından bu yana çok az detay açığa çıkmıştı.

Dizinin, Avengers: Endgame’de süper kahramanlarımızın zamanda geri gitmesiyle hayatta kalan Loki’ye odaklanacağı belirtiliyor. Olayların ilk Yenilmezler (The Avengers) döneminde geçebileceği, oyuncu Sophia Di Martino’nun da dizide rol alacağı bilinen detaylar arasında.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant’ta yer alan habere göre The Illuminerdi web sitesi, Marvel’ın çizgi roman karakteri Sera’yı Loki’nin ilk sezonuna dahil edeceğini yazdı. Bu da Sera’yı, Marvel Sinematik Evreni’nde büyük bir rolde görünen ilk trans karakter yapacak.

Thor çizgi romanlarından bir karakter olan Sera, Loki’nin evlatlık kız kardeşi ve Thor’un üvey kardeşi Angela’yla evli. Bu durum da Sera’nın Loki dizisiyle bağını açıklıyor.

Habere göre Sera’nın dizinin yanı sıra Marvel Sinematik Evreni filmlerinde de görünebilecek “önemli bir yardımcı karakter” olması planlanıyor.

Marvel’ın ilk trans karakterine ilişkin bu haber, Marvel Studios Başkanı Kevin Feige’nin konuya ilişkin yorumlarından geri adım atmasından birkaç hafta sonra geldi.

Bu ayın başında New York Film Akademisi'nde Marvel'in daha fazla LGBTQ+ karakterlere, özellikle de trans karakterlere yer verme yönünde bir planı olup olmadığı sorusu yöneltilen Feige, "Evet, kesinlikle evet" diye yanıt vermiş, "Çok yakında, şu anda çekmekte olduğumuz bir filmde, evet" ifadelerini kullanmıştı.

Variety’nin haberine göre Feige’in yanıtı, trans karaktere yönelik sorunun cevabıymış gibi görünüyor olsa da stüdyoya yakın iki kaynak bunu yalanladı.

Habere göre Feige’in cevabı, sorunun LGBTQ+ karaktere ilişkin ilk kısmına yönelikti ve Feige, Marvel Sinematik Evreni’ne “çok yakında” trans bir karakter dahil olacağını kastetmemişti.

Feige bu açıklamayı yaptığı sırada Marvel’ın çekim aşamasındaki tek filmi Eternals’dı. Bu nedenle Marvel Sinematik Evreni’nin ilk trans karakterinin Eternals’da ortaya çıkacağı düşünülmüştü.

Screen Rant, Variety

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

 

DAHA FAZLA HABER OKU