Adalet Bakanı ve CHP’den Hakan Fidan tepkileri: Kabul etmek mümkün değil

Adalet Bakanı Gül: . İsrail basınında hedef gösterilen Hakan Fidan'a yönelik tehditleri hepimize yapılmış kabul ederiz

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İsrailli bir gazetede Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’a yönelik ifadelerin tehdit olduğunu söylerken “Hepimize yapılmış kabul ederiz" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakın olduğu öne sürülen gazetenin Fidan'la ilgili yazdığı makaleye tepkli göstererek şunları kaydetti:

Doğru yolda yürümek, işgalci ve ırkçı bir rejimi rahatsız etmeye yeter. İsrail basınında hedef gösterilen Hakan Fidan'a yönelik tehditleri hepimize yapılmış kabul ederiz. Hiçbir kumpas, şantaj veya hedef gösterme bizi bu yoldan alıkoyamaz; kararlılığımızı ve desteğimizi artırır.

Konu, TBMM Genel Kurulu’nda da gündeme geldi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bu yazıda Fidan'a yönelik üstü kapalı tehditler savrulduğunu aktardı. Öztrak, şu değerlendirmede bulundu:

Tabii o gazetede bu yazıyı kaleme aldıranlara şunu belirtmek istiyoruz; Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi bir devlet görevlisini kimse tehdit edemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi bir devlet görevlisini tehdit etmek kimsenin haddi değildir. Böylesine bir safsatayı kabullenmemiz mümkün değildir. Bu, Sayın Erdoğan’ın uçak sohbetinde söylediği gibi 'Demek ki doğru yoldayız' diyerek geçiştirilecek bir husus da değildir. Bu yaklaşımı şiddetle reddediyoruz. Devlet olmanın gereği resmi bir devlet görevlisine karşı yöneltilen tehdidi şiddetle protesto etmektir. Bu olaya böyle bir tepkiyi vermekte neden bu kadar mahcup kalındığını da anlamakta zorluk çekiyoruz.

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU