Cehennem Silahı’na 22 yıl sonra devam filmi geliyor

Mel Gibson ve Danny Glover seriye geri dönüyor

Mel Gibson ve Danny Glover'lı Cehennem Silahı 4, 1998'de gösterime girmişti (IMDb)

Bir filmle devam filmi arasındaki süre genellikle 2-5 yıl olsa da öncüllerinden onlarca yıl sonra gelen devam filmi örneği de az sayıda değil. Bu devam filmlerinden biri, son filmi 22 yıl önce çıkmış olan Cehennem Silahı 5 (Lethal Weapon 5).

2018’in başlarında yönetmen Richard Donner, sorunlu ilerleyen görüşmelerden dolayı Cehennem Silahı 5’in muhtemelen gerçekleşmeyeceğini söylemişti. CinemaBlend'de yer alan habere göre yapımcı Dan Lin, Cehennem Silahı 5’in nihayet yapılacağı bir sürece girmiş bulunduğunu açıkladı. Lin şunları söyledi:

Orijinal oyuncu kadrosu geri dönüyor. Gerçekten muhteşem. Hikayenin kendisinin onda ayrı bir yeri var. Mel ve Danny başlamaya hazır, yani iş sadece senaryoya kalmış durumda.

Dan Lin Cehennem Silahı 5’ten, Hollywood Reporter’ın Hollywood yapımcılarıyla gerçekleştirdiği bir yuvarlak masa toplantısında bahsetti. 2019’daki işleri arasında Aladdin, IT Chapter Two ve The Two Popes yer alan Lin’in geçen sene biten Cehennem Silahı dizisiyle zaten bağları var ve şimdi bu seriyi beyazperdeye yeniden taşıma sürecinin bir parçası.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cehennem Silahı TV dizisi başrollere Martin Riggs ve Roger Murtaugh’u seçmiş olsa da, Cehennem Silahı 5 belli ki karakterlerin Mel Gibson ve Danny Glover’ın canlandırdığı versiyonlarını geri getirecek. Gibson ve Glover yeni bir filmde rol almaya birkaç yıldır hevesli.

Son olarak senaryo üzerinde Channing Gibson çalışıyordu ama şimdi onun taslakları mı inceleniyor yoksa hikayeyi ele alma işi başkasına mı verildi bilinmiyor. Kim bilir, belki orijinal senarist Shane Black bir şekilde işe dahil edilebilir. Neticede Black kendi Cehennem Silahı 5 versiyonunu çok önce kaleme almıştı.

Danny Glover yakın zamanda Sorry to Bother You, The Dead Don’t Die ve Jumanji: Yeni Seviye (Jumanji: The Next Level) gibi filmlerde yer almışken, Mel Gibson’ın son yıllardaki işlerinin arasında Kan Bağı (Blood Father), Babalar Savaşıyor (Daddy’s Home) ve Deli ve Dahi (The Professor and the Madman) yer alıyor.

CinemaBlend

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU