Bahçeli: CHP kendisini Kanal İstanbul'a atsın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur ittifakına sahip çıkacağız, hıyanet dalgaları tsunami boyutunda olsa da direneceğiz" dedi

MHP Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmede bulunurken CHP'li sert sözlerle eleştirdi / Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Ankara’da düzenlediği Siyaset ve Liderlik Okulu sertifika töreninde konuştu.

Bileşeni olduğu Cumhur İttifakı’nın devam edeceği mesajını veren Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni zalimlerin karşısında yiğitçe destekleyeceğiz” dedi.

Konuşmasında, Avrupa referanslı bilim tarihinin Türk ve İslam tarihinin yükseliş dönemini perdelendiğini öne süren Bahçeli, “Özgüvenimiz bu nedenle aşındırılmıştır” şeklinde konuştu. 

“Başkalarına özenerek kaynaklarımız kötülenmiştir. Kompleksler yabancılaşmayı beraberinde getirmiştir” diyen Bahçeli, “Bilimsel düşüncenin sadece Batı menşeli olduğunu servis eden sömürgeleştirilmiş kafalar milletimize ölümü gösterip sıkmayı göstermek için cephe almıştır. Yalan söyleyen, yanlışa ortak olan, yanıltan devşirilmiş zihniyetler gelişme süreçlerini kötülemişlerdir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Ortaçağ Avrupası'nda kitaplar yakılıyordu"

“Ortaçağ Avrupası’nda kitaplar yakılırken fikir ve düşünce kelepçelenirken Doğu’da kitaplar beşeriyetin ufkunu aydınlatıyordu. Alimler, mutasavvıflar, devirlerini aşmış bilginler muazzam araştırmalara imza atıyordu. Türk- İslam medeniyeti eserlere önem veren yöneticiler sayesinde görkem koltuğunda uzun süre inmedi. Dün neredeydik bugün ne durumdayız, bu muhasebeyi yapmak boynumuzun borcudur. Hakikat neredeyse biz orada olduk. Dünkü haşmet ve görkemin neden gerisine düşülmüştür? Irak, Suriye, Libya neden perişan halde? İdlib’de masumların kanı dökülürken savrulmanın boyutu düşünülüp dert edilmeyecek mi? Biz dert ediniyoruz.”

"Türk-İslam kültürü gelişme rotasını koruyamadı"

Türk- İslam kudreti yalnız kılıçla başarıya ulaşmamış; hepsinden önemlisi kalemle kitap tefekkür gücüne güç katmıştır.  Mürekkep nehrinden kitap ummanı oluşmuş madde ve manayı ortak idealde buluşturan derin kavrayış kıtalarının ruhuna sinmiştir. Üzülerek söylüyorum ki Türk- İslam kültürü gelişme rotasını koruyamamış, yeni ve farklı bir kulvar açılamamıştır. Ortadoğu’da herkes birbirine hasım. Bilim, teknik, hoşgörüde gerçekleşmeyen sıçrama maliyetlerin kabarmasına sebeptir. Huzuru bulamayan bir ülkenin kalkınması, medeniyet pistinden kalkışa geçmesi mümkün değildir.

"Sisi, Esad ve HAfter İslam medeniyeti'nin neresiyle bağdaşıyor?"

Mısır’da Sisi, Suriye’de Esad, Mısır’da Hafter, sorarım sizlere, İslam medeniyetinin neresiyle bağdaşmaktadır. Türk- İslam ahlakını yaşamış bir coğrafyadan seri katil nasıl çıkar? Cani nasıl çıkar? İblise ruhunu satan nasıl çıkar? Dışarıdan yenemeyenler içeriden çözmeyi deniyorlar. Kirli aracılar belli. FETÖ, PKK, DEAŞ, kiralık tetikçiler, etnik ve mezhep fesadı zillete düşmüş siyasi partiler… CHP onların kontrolünde, HDP terör aparatıdır, ESAD hayın ve kalleştir.

"CHP kendisini Kanal İstanbul'a atsın"

Türk-İslam alemi direnmeli, ayağa kalkmalıdır. Huzur, adaletli paylaşım, hakkaniyetli bölüşüm, insanca yaşam herkesin ortak kaderi olmalıdır. MHP, ‘Dik baş, tok karın, mutlu yarın’ ilkesine yol verecek müktesebattadır. Bunlar gitsin terörist Demirtaş’ın kanlı tiyatrosunu izlesinler, Esad’la yanak yanağa versinler, CHP ile birlikte Kanal İstanbul’a kendilerini atsınlar bir daha gelmesinler.

Cumhur ittifakına sahip çıkacağız, hıyanet dalgaları tsunami boyutunda olsa da direneceğiz. Siyasetemiz istikrarlıdır aynen koruyacaktır. Ülkülerimiz kutlu ve kutsaldır daha da yükseklere çıkaracağız. MHP, harmanda denet saymaz, duldada çetele tutmaz, karambole ateş açmaz, zillete meydanı bırakmaz. Ne yapacaksak açıkça yaparız

"CHP Türkiye'nin kuyusunu kazmak için çabalıyor"

CHP sapıtsa da Türkiye’nin kuyusunu kazmak için çabalasa da Cumhur İttifakı olarak izin vermeyeceğiz. Zamanında yapılacak seçimlerle hesabını soracağız. Biz Türk milletinin yanındayız. 7 düvel karşımızda ip gibi dizilsin, biz bu vatandan tek bir insanımızdan asla ödün vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti hükümetini zalimlerin karşısında yiğitçe destekleyeceğiz. Tek dişi kalmış canavara göğsümüzü siper edeceğiz.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU