Türkiye'ye Merih'ten kötü haber: Sol diz ön çapraz bağları kopan milli futbolcu sezonu kapattı

Juventus'un dün akşam Roma ile oynadığı maçın 16. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Merih Demiral'ın çekilen MR sonrasında sol diz ön çapraz bağlarının koptuğu bildirildi

Fotoğraf: AFP

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A)19. haftasında Juventus'un Roma'yı 2-1 yendiği maçın 3. dakikasında takımını öne geçiren ancak 16. dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Merih Demiral'ın durumu belli oldu. 

21 yaşındaki milli futbolcunun çekilen MR sonucunda sol diz ön çapraz bağlarının koptuğu ve sezonu kapattığı bildirildi. 

Juventus Kulübü, resmi Twitter hesabından, "Yakında geri dön Merih. Seni bekliyoruz" paylaşımında bulundu.

 

 

Son dönemde yakaladığı başarılı performansıyla ilk 11'in değişilmez isimlerinden olan ve Juventus Teknik Direktörü Maurizio Sarri'nin de en güvendiği isimlerden birisi olarak öne çıkan Merih, dünkü maçın ardından koltuk değneği ve mini ambulans yardımıyla Olimpiyat Stadı’ndan takım otobüsüne taşındı.

Bugün çekilen MR sonucunda Merih Demiral'ın sezonu kapattığı öğrenilirken, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) yetişmesinin zor olduğu ifade edildi.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Sarri, "Merih’te burkulma var. Yarın sabahki kontrollere kadar ne olduğunu tam olarak bilemeyeceğiz. İlk izlenimim ciddi bir sakatlık olduğu yönünde" açıklaması yapmıştı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU