Karamollaoğlu: ABD üsleri zannedildiği kadar güvenli değil

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, ABD üslerinin zannedildiği kadar güvenli olmadığını söyledi. Karamollaoğlu, ‘ABD'nin dünyada itibarını korumak ve savaş çıkmasını engellemek için Trump'ı azletme gibi bir ihtimali var’ dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Balgat'taki eğitim merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Karamollaoğlu, 2020 yılının ilk günlerinde Ortadoğu'da yaşananların endişe verici olduğunu söyledi. Libya'daki gelişmeler ve Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin endişeleri daha da artırdığını vurgulayan Karamollaoğlu bir ülkenin üst düzey komutanına suikast yapmanın suç olduğunu belirtti. Karamollaoğlu, "İran'ın Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Amerika'nın Bağdat'taki hava üssünü bombalaması çok önemli bir hadise olarak tarihe geçti" dedi.

Amerika'nın 80 ülkede 400'den fazla askeri üssünün bulunduğunu aktaran Karamollaoğlu, bu üslerin zannedildiği kadar güvenli olmadığını savundu. 

Trump ABD için tehlike

Trump'ın politikalarının tüm dünya tarafından eleştirildiğini ifade eden Karamollaoğlu şöyle konuştu:

ABD'nin dünyada itibarını korumak ve savaşın ortaya çıkmasını engellemek için Trump'ı azletme gibi bir ihtimali var. Trump'ın bu dengesiz gidişatı Amerika için de bir tehlike oluşturuyor.

Libya ile yapılan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması" anlaşmasına destek verdiklerini aktaran Karamollaoğlu, Türkiye'nin Libya'daki iç savaşın önüne geçmesini istediklerini kaydetti. 

Türkiye'nin Libya'da arabulucu olmasının önemli olduğunu savunan Karamollaoğlu, "Şartlar ne olursa olsun barış için diplomatik kanallar sonuna kadar açık tutulmalı" dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU