Sürücü, arabasına kar topu atan iki çocuğa ateş açtı

Hayati tehlikesi olmayan çocuklara 5 el kadar ateş edildi

(Pikrepo)

ABD’nin Wisconsin eyaletinde bir sürücü, bir kar topunun yoldan geçen arabaya isabet etmesinin ardından, kar toplarını fırlatan çocuklara en az 5 el ateş etti.

Milwaukee Polis Teşkilatı’na göre, 4 Ocak'ta yerel saatle 20.00 sularında, kentin yerleşim bölgesinde silah sesleri duyulduğu ihbarını alan güvenlik görevlileri, "hayati tehlike içermeyen" biçimde yaralanan 12 yaşında bir kız ve 13 yaşında bir erkek çocuğu buldu.

Polisin verdiği bilgiye göre kar toplarından biri beyaz bir Toyota'ya isabet edince sürücüsü, “iki çocuğun bulunduğu gruba ateş etti."

Kız çocuğu iki yerinden, erkek çocuksa bir yerinden vuruldu. İki çocuk da yerel bir hastanede tedavi altına alındı. Silah seslerini duyan komşulara göre sürücü çocuklara 5 el kadar ateş etti.

Polise “olayla ilgili ilk soruşturmanın iki mağdurun da mahalleden geçen araçlara kar topu atan bir grup çocukla birlikte olduğunu gösterdiğini” belirtti.

Milwaukee ABC’ye bağlı WISN kanalına göre, henüz kimsenin tutuklanmadığı olayda polis saldırıyı kaydetmiş olabileceği gerekçesiyle etraftaki evlerin kamera görüntülerini inceliyor.

 

 

WISN'e konuşan Ravell Davis adlı mahalle sakini, sokaktan gelen silah seslerini duyunca eşi ve 6 çocuğu da dahil tüm ailesini mutfakta yere yatırdığını söyledi.

Davis, “İşler kötüye gidiyor. Bilirsiniz, dışarıya bakınca evinizin önüne ve yan tarafına şerit çekildiğini görüyorsunuz, bu saçmalık. Şimdi işler gerçekten sarpa sarıyor” dedi.

Washington Post’a göre, şubatta Seattle’da bir kadın, Jeep marka aracına kar topu isabet edince kar topu oynayanları ezmeye kalktığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2008’de Philadelphia’da bir genç, yoldan geçen bir yetişkinin yüzüne kar topu atınca başından vurulmuştu. 2009’da da başkent Washington’da bir dedektif, aracına kar topu atan bir grubu silahını çıkarıp tehdit etmişti.

Milwaukee polisi 2019’da 98 cinayet işlendiğini belirlerken, kentte son 6 yılda yaşanan cinayetlerin yüzde 80’den fazlası silahla gerçekleşti.

Milwaukee Belediyesi Meclis Üyesi Cavalier Johnson, son dönemdeki silah vakalarına dikkat çekerek eyalet yetkililerini silah yasalarını güçlendirmeye çağırdı.

CBS’e bağlı WDJT kanalına konuşan Johnson, “Yasama meclisini yöneten kişilerden bu konuda bir şeyler yapmasını istiyorum, böylelikle kentimizde veya Wisconsin’in başka bir yerinde benzer olaylar yaşamayız” dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU