Süleymani ve El-Mühendis için Bağdat'ta cenaze töreni

ABD güçlerince düzenlenen saldırıda ölen İranlı general Süleymani ve Haşdi Şabi komutanı El- Mühendis için, Bağdat'ta büyük bir cenaze töreni düzenlendi. Haşdi Şabi milislerinin de katıldığı törenin ardından Süleymani'nin cenazesi İran'a gönderilecek

ABD tarafından düzenlenen saldırıda İranlı general Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile birlikte yaşamını yitiren Haşdi Şabi komutanı Ebu Mehdi el Mühendis ve diğer Iraklılar için Bağdat'ta cenaze töreni düzenlendi.

Törene katılanlar Süleymani ve el-Mühendis'in fotoğraflarını taşıdı.

Yine Haşdi Şabi gruplarına ait çok sayıda bayrak da alanda dikkat çekti.

Cenaze törenine Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, hükümet yetkilileri, Şii milis gücü Haşdi Şabi komutanları ve yüzlerce milis ve sivil katıldı.

Cenaze töreninde sık sık “Amerika’ya hayır” ve “İsrail’e hayır” ile “En büyük şeytan Amerika” sloganları atıldı.

Tören sonrası cenazeler Kerbela kentine götürülecek. Mühendis’in cenazesi ise Necef’te toprağa verilecek.

 

 

 

İran bayrağına sarılı cenaze Süleymani'nin mi?

Bu arada sosyal medyaya düşen görüntülerde Süleymani'ye ait olduğu iddia edilen İran bayrağına sarılı bir tabutun bir araçtan indirilerek Haşdi Şabi milislerinin omuzunda taşındığı görüldü.

Süleymani'nin cenazesinin Bağdat'ta yapılacak törenin ardından İran'a gönderileceği Pazar günü Tahran'da dini lider Ayettullah Hamaney'in de katılacağı törenin ardından memleketi olan Kirman'da defnedileceği öğrenildi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU