İstanbul’da öğrencilerin yemek zammı protestosuna coplu müdahale

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, yemekhanelerinde yapılan düzenlemelere tepki gösterdi. Polis copla öğrencilere müdahale etti

İstanbul Üniversitesi, öğün başı 3.5 lira olan öğrenci yemekhanesi ücretlerinde artış yaptı. Yapılan yeni düzenlemeyle sabah kahvaltıları kaldırılırken, ikinci bir öğün yemek isteyen öğrencilerin 18,5 lira ödemek zorunda olduğu duyuruldu.

Üniversitesinin yemekhane ücretlerine zam yaptığını duyurmasının ardından öğrenciler duruma tepki gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri ve öğrenciler, Beyazıt Merkez Kampüsü'nde bir araya gelerek tarihi kapı önüne yürüdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öğrenciler: Mağduriyetimiz giderilsin

Konsey Başkanı Emir Alp Turgut, burada yaptığı açıklamada, yemek tarifesinin tek öğüne düşürülmesi ve ikinci yemek ücretinin 18 liraya çıkarılmasının kendilerini üzdüğünü belirtti.

Bu durumun tüm öğrencileri olumsuz etkilediğini ifade eden Turgut, mağduriyetin giderilmesini istediklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler, yemekhane zammına karşı topladıkları dilekçeleri rektörlüğe teslim etmek üzere yürüyüşe geçti.

Bunun üzerine kapıların üzerinden atlayarak içeri girmeye çalışan öğrencilere polis müdahale etti, bazı öğrencilere copla müdahalede bulunuldu.  

İÜ Öğrenci Konseyi'nden açıklama

İÜ Öğrenci Konseyi'nden yapılan açıklamada, konseyin bugün yemekhanelerdeki değişiklikle ilgili bütün öğrencileri temsilen basın açıklaması gerçekleştirdiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

Basın açıklaması slogan ve alkış olmaksızın Öğrenci Konseyi Başkanı Emir Alp Turgut'un açıklaması sonrası sorunsuz bir şekilde sona ermiştir. Saat 13.30 sularında başlayan, güvenlik ve emniyet mensuplarının müdahale etmek zorunda kaldığı eylem ile Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Kulüpleri olarak bir ilgimiz yoktur.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU