ABD'nin vurduğu Hizbullah Tugayları: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak, çok sert karşılık vereceğiz

Hizbullah Tugayları yöneticisi, ABD güçlerinin Irak’taki hava saldırısına sert biçimde cevap vereceklerini söyledi

ABD'nin gerçekleştirdiği hava saldırısında Hizbullah Tugayları'nın önemli üslerinin hedef alındığı aktarıldı (Reuters)

Hizbullah Tugayları’nın yöneticisi, ABD’nin gerçekleştirdiği hava saldırısına sert biçimde karşılık vereceklerini söyledi. Suriye ve Irak’taki kampları hedef alan ABD saldırısında 25 kişi hayatını kaybetmişti. 

Hizbullah Tugayları yöneticisi, Ebu Mehdi Mohandes kod adlı Cemal Cafer İbrahimi, “Şehitlerin kanı yerde kalmayacak ve Irak’taki Amerikan güçlerine cevabımız çok sert olacak” ifadelerini kullandı. Reuters’ın aktardığına göre, Mohandes İran’ın Irak’taki en güçlü müttefiklerinden biri. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran da saldırıyı “terörizm” diye nitelendirerek sert biçimde kınadığını açıkladı. 

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) dün yaptığı açıklamada, ABD hava kuvvetlerinin Irak ve Suriye’de 5 farklı hedefi vurduğu aktarılmıştı. Cuma günü Irak’taki koalisyon üssüne düzenlenen ve bir ABD’li sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıya misilleme amacıyla gerçekleştirildiği belirtilmişti. 

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman dün gerçekleştirdiği açıklamada, “İran ve onun Hizbullah benzeri vekil güçleri ABD ve koalisyon güçlerine karşı saldırılarına son vermeli, Irak’ın egemenliğine saygı göstermelidir” ifadelerine yer vermişti. 

Öte yandan Irak Başbakanlığı’na bağlı Güvenlik Medya Ağı’nın yaptığı yazılı açıklamada, ABD’nin Haşdi Şabi üssüne gerçekleştirdiği saldırıda Tugay Komutanı Yardımcısının da olduğu 4 milisin öldüğü, 30 milisin yaralandığı kaydedilmişti. 

DAHA FAZLA HABER OKU