İstanbul için fırtına uyarısı: Hava 4 derece daha soğuk hissedilecek, evsizler için acil çağrı numaralarını arayın

Kuzey yönünden aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgarın, şiddetini arttırarak, kuvvetli fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) gece saatlerinde 5 derece civarına gerilemesi beklenen sıcaklıkların fırtına nedeni ile ölçülenden 4 derece daha soğuk hissedileceği, evsiz ve sokakta kalan vatandaşlar için donma tehlikesi oluşturabileceği yönünde uyarıda bulundu.

İstanbul'da, kuzey yönünden aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esen rüzgarın, şiddetini artırarak kuvvetli fırtına şeklinde (50-80km/s) etkili olması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzmanlar, soğuk hava ve fırtına nedeniyle donma, kara, deniz ve hava ulaşımında aksamalar, ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını tavsiye etti.

Evsizler için donma uyarısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan erkekleri Esenyurt İBB Eğitim Merkezi'ndeki misafirhanede, kadınları ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Merkezi'nde ağırlamaya bu yıl da devam edecek.

Bu merkezlerde sokakta yaşayan kişilere sağlık, temizlik güvenlik ve yemek hizmetleri veriliyor.

153 aranabilecek

İBB, kış boyunca devam edecek olan uygulama kapsamında, sokakta görülen evsizlerin durumu için "153 İBB Beyaz Masa" hattını, 112 Hızır Acil veya emniyet ile zabıta ekiplerine bildirim yapılmasını istedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU