Kanal İstanbul'a itiraz dilekçesini veren Kaftancıoğlu: Bir kent cinayeti daha işlenmesine izin vermeyeceğiz

Kanal İstanbul’a itiraz dilekçesini Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim eden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bir kent cinayeti daha işlenmesine asla izin vermeyeceğiz. Kentine sahip çıkanlarla kentine ihanet edenlerin mücadelesi var” dedi

Canan Kaftancıoğlu / Fotoğraf: CHP Basın Birimi

Kanal İstanbul Projesi’nin iptali için itiraz dilekçelerini teslim etmek isteyenler Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurmaya devam ediyor.

Başvuru yapanlarına arasına CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da eklendi.

Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul Projesi’nin iptali için itiraz dilekçesini bugün Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne geldi.

Dilekçe vermek için gelen vatandaşlarla sohbet eden Kaftancıoğlu, bir vatandaşın “8 gün vermişler 3 buçuk günü tatile gidiyor. Engellemek için elinden geleni yapıyorlar di mi?” şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi:

"Kente cinayet işlenmesine izin vermeyeceğiz"

Ellerinden geleni yapsınlar. İstanbullular bu yağmurda çamurda gelip buralarda hakkını arıyorlarsa hiçbir şey olmaz, bu cinayeti işletmeyeceğiz. Şu duygu oldukça bu ülkenin sırtı yere gelmez. Kentimiz için kendimiz için geleceğimiz için. Hepinize çok teşekkür ediyorum bu kente sahip çıktığınız için. İyi ki varsınız. Biz dilekçelerimizi vereceğiz. Başka şekillerde de hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Kente cinayet işlenmesine izin vermeyeceğiz.

cananhalkla.jpg
Kaftancıoğlu itiraz için gelen vatandaşlarla da sohbet etti / Fotoğraf: CHP Basın Birimi

 

“İstanbul halkı hakkını korumak için ne gerekiyorsa onu yapıyor"

CHP’li Kaftancıoğlu, itiraz dilekçesini teslim ettikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu kalabalığı görünce şunu hissediyorum ki İstanbul halkı, İstanbul’un hakkını korumak için ne gerekiyorsa onu yapıyor. Bu mücadele olduğu sürece bu inanç olduğu sürece biz bu kentte kent cinayeti işlenmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz.

“Bir şeyler oluyor ama ne oluyor anlayamıyoruz’ diyebilirler”

Kanal İstanbul projesiyle ilgili hazırlanan ÇED raporuna itirazların 2 Ocak 2020 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Kaftancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

31 Mart seçimleri için ‘’Bir şeyler oldu ama ne oldu anlamadık’ demişlerdi. Şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanı ya da Kanal İstanbul cinayetini hayata geçirmek isteyenler her an ‘Bir şeyler oluyor ama ne oluyor anlayamıyoruz’ diyebilirler. Çünkü bilime, halka, ortak akla değil de sadece kendilerinin söylediklerinin doğru olduğuna inanmasalar bile bunun üzerinden iş yapan insanların ne söyleyeceğinin bir kıymeti yok. Ocak ayında bilim insanları bir araya gelecekler ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda çağrıyı yaptı. Bütün siyasilere de çağrı yaparak orada sizin, benim, siyasetçilerin değil bilim insanlarının, ortak aklın değerlendirilmesi yapılacak. Bence onların ne söyleyeceği önemli.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU