Yunanistan'da Olympiakos taraftarları VAR hakemlerinin evine saldırdı

Olympiakos'un Volos ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından olaylar çıktı. Kırmızı-beyazlı kulüp, VAR konuşmalarının açıklanmasını isterken, taraftarlar VAR hakeminin evine saldırdı

Fotoğraf: AFP

Yunanistan Birinci Futbol Ligi'nin (Super Lig) 16. haftasında Olympiakos, deplasmanda Volos Futbol Kulübü ile karşı karşıya geldi. 

Volos kentindeki Panthessaliko Stadı'nda oynanan maçta şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerden Olympiakos'un attığı gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesinin ardından iptal edildi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabaka 0-0 sona erdi. Alınan beraberlikle zirve yarışında yara alan kırmızı-beyazlı kulüp ve taraftarlarının çıkardığı olaylar, ülke gündemine damgasını vurdu. 

Olympiakos Kulübü, karşılaşmanın ardından çok sert bir açıklama yayımlayarak, "24 saat içinde VAR kayıtları açıklanmazsa, tüm yasal işlemleri başlatacağız. Hakemlerin konuşmaları yayınlanmak zorunda" ifadelerini kullandı. Kulüp başkanı Evangelos Marinakis ise karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Hakemler Birliği içinde PAOK Başkanı Savvides'in yakın arkadaşları var. Artık bu adaletsizlik sabrımızı taşırdı" değerlendirmesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kırmızı-beyazlı kulübün taraftarları ise Volos maçında gollerini iptal edilmesine neden olan VAR hakeminin evine saldırdı. Camları kıran taraftarlar, eve de maddi hasar verdi.

Yaşanan gelişmeler üzerine Yunanistan Futbol Federasyonu'nun ne karar vereceği henüz kesinleşmedi.

16 haftası geride kalan ligde Olympiakos, 38 puanla ikinci sırada bulunuyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU