İçişleri'nden 'Park Yasağı' genelgesi: Araçlar trafik düzenini etkilemezse çekilmeyecek sadece ceza yazılacak

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine park yasağı ihlali ile ilgili genelge gönderdi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle park yasağına uymayan araçlar trafik düzenini etkilemediği hallerde parka çekilmeyecek, bu araçlara ceza yazılacak.

İstanbul Trafik Vakfı'nın da 21 Aralık'ta park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtartma faaliyetleri sona erdirilmişti. 

İstanbul Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda 1996 yılında kurulan İstanbul Trafik Vakfı'nın faaliyetlerinin 30 Kasım 2019 tarihi itibariyle sonlandırıldığı aktarılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Ağaoğlu da "Park yasağı olan yere park etmiş araca sadece trafik cezası uygulanır araç kaldırılıp götürülmez" tespiti yapmıştı.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün 2018 yılında paylaştığı rapora göre 2015, 2016 ve 2017 yıllarında polis sorumluluk bölgesinde trafik ekiplerince kurallara uymayan araç sürücülerine, 7 milyon 121 bin 83 trafik cezası kesilmişti.

Söz konusu dönemde sürücülere 1 milyar 295 milyon 386 bin 854 lira tutarında ceza yazılmıştı. 

Cezalar en çok “park yasağı” ihlali nedeniyle verildi.

Bu kurala uymayan 1 milyon 689 bin 194 sürücüye ceza kesilmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Trafik İstatistik Bülteni, hatalı şekilde ya da yasak olan yerlere araç parkı sonucu Türkiye genelinde ocak ayında ölümlü veya yaralanmalı 68 sürücü kusuru meydana gelmişti. 

2019'da trafik cezalarına yüzde 23.73 zam geldiği Türkiye'de park cezası olan sürücülerin 134 lira ceza almasına karar verilmişti.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU