Test aşamasındaki Rus süper jeti Su-57’nin düştüğü iddia edildi

Rusya’da test aşamasındaki 5. nesil savaş uçağı Su-57’nin düştüğü iddia edildi. Habarovsk bölgesinde ormanlık alana düşen jetin pilotunun ise fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulduğu ileri sürüldü

Fotoğraf: AA

Rus savaş teknolojisinin son ürünlerinden olan bir Su-57 savaş uçağının Habarovsk bölgesinde ormanlık alana düştüğü iddia edildi.

TASS haber ajansının Komsomolsk-na Amure bölge yetkililerine dayandırarak verdiği habere göre, fırlatma sistemini kullanarak kurtulan pilot paraşütle indiği ormanlık alandan helikopterle alındı.

Doğu Askeri Bölgesi Basın Servisi ise bölgede Su-57 model uçağın hizmet vermediğini belirtirken, herhangi bir hava olayının da tespit edilmediğini aktardı. Servis, kaza ile ilgili olarak herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı. 

Dikkat çekici özelliklere sahip

Su-57 takviyesiz süpersonik uçuş, kısa mesafeli kalkış ve iniş, radarlara görünmezlik (hayalet) teknolojileri, kapalı bölmelerde silah sistemleri, süper manevra kabiliyeti gibi özelliklere sahip bulunuyor.

Henüz test aşamasında olan 5. nesil savaş uçağı, saatte 2 bin 600 kilometre azami hıza sahip

5,8 saat havada kalabilen Su-57, 10 bin kilogram azami muharebe yükü taşıyabiliyor, 35 bin 480 kilogram azami kalkış ağırlığına ulaşıyor, yaklaşık 11 bin 100 kilogram iç yakıt rezervi bulunuyor.

thumbs_b_c_b8ed4b602dc2e0cac919eaa92bb02ec7.jpg
Fotoğraf: AA

 

Erdoğan incelemişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ağustos ayındaki Rusya ziyaretinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'inle birlikte MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nda sergilenen Su-57’yi incelemişti. Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almasının ardından ABD’nin F-35 anlaşmasını askıya alması üzerine Ankara’nın Su-57 uçaklarını alabileceği iddia edilmişti.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU