Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: İsrailli sporcular Malezya’ya giremez

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen, Birleşmiş Milletler Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Kurumları Birliği (IAACA) yıllık toplantısına Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’in açıklamaları damga vurdu

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed Fotoğraf: AA

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, BM Viyana Ofisi’nde IAACA toplantısında konuştu. Ülkesinde düzenlenecek 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası ile ilgili sorulara yanıt veren Muhammed, şampiyonaya katılmak isteyen İsrailli yüzücüleri ülkeye almama kararına ilişkin, her devletin ülkesine giriş yapacak kişileri kabul etme veya reddetme hakkının olduğunu söyledi. 

Şampiyonaya katılacak atletlerin, uluslararası hukuka aykırı davranan, başka insanların ülkelerine yerleşim yerleri inşa eden, Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan Malezya'ya ait gemileri uluslararası sularda zorla durdurarak İsrail limanlarına çeken bir ülkenin vatandaşları olduğunu hatırlatan Malezya Başbakanı, "İsrail, uluslararası hukuk, ahlak ve insan haklarına karşı çok sayıda eylemde bulundu. İsrailliler farklı ülkelerde sporla ilişkili birçok etkinliğe katılabilirler ancak Malezya için onlar suç işleyen bir ülkeden geliyorlar ve biz bunu kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Mahathir Muhammed: ABD’de Meksikalılar için duvar örüyor

Muhammed, "ABD, ülkesini Meksikalılardan korumak için şu an Meksika sınırına büyük bir duvar inşa etmek istiyor. Biz de aynı şekilde ülkemizde istenmeyen kişileri, ülke dışında tutuyoruz. Ayrıca terör şüphelisi ya da terörle ilişkili kişiler içinde bu durum geçerli. Bu bizim hakkımız, özellikle ABD gibi ülkeler, Meksikalıları dışarıda tuttuğu sürece bizde bu hakkımızı uygulamayı sürdüreceğiz" dedi. 

Toplam 70 ülkeden 600'den fazla yüzücünün katılacağı 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası, 29 Temmuz-4 Ağustos'ta Malezya'nın Sarawak eyaletinde düzenlenecek.
 

DAHA FAZLA HABER OKU