Londra kanalizasyonundan 100 tonluk "yağ dağı" çıkarıldı

Mühendisler, Noel'de ev ve iş yerlerinde su taşkınlarına neden olabilecekleri endişesiyle büyük miktarda katı ve sıvı haldeki yağ yığınlarıyla mücadele ediyor

Londra Köprüsü yakınındaki Katedral Caddesi'nin altındaki kanalizasyonlardan 30 tonluk bir yağ yığını çıkarıldı  (Thames Water)

Londra merkezindeki lağımlardan sekiz çift katlı otobüsün ağırlığına eşdeğer iki adet "dev" yağ yığını temizlendi.

Elektrikli aletlerle donanmış mühendisler, Noel'de ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden olabilecekleri korkusuyla toplam 103 ton ağırlığındaki yağlı devlerin üstesinden geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Temiz su tedariki ve atık su yönetiminen sorumlu Thames Water adlı şirket, Buckingham Sarayı yakınındaki Pall Mall sokağının altındaki bir kanalizasyondan birkaç tonluk beton içeren 63 tonluk bir yağ yığınının temizlendiğini açıkladı.

Londra Köprüsü ve Shard yakınlarındaki Katedral Caddesi'nin altındaki kanalizasyonlardan da katı, sıvı ve gres yağdan oluşan 70 metrelik bir devasa yığın çıkarıldı.

Su tedarikçisi şirket, iki yağ yığınının kanalizasyonları tıkadığını ve Noel bayramı süresince atık suları yakınlardaki mülklere fışkırtmakla tehdit ettiğini belirtti.

Yağ yığınları, pis su boruları ve lavabolara dökülen katı ve sıvı yağların, ıslak mendil, bebek bezleri ve kulak pamuğu gibi tuvalete atılmaması gereken parçalara yapışmasıyla oluşuyor.

Mühendisler, iri topakları elle çıkarmadan önce, bıktırıcı düzeydeki yığını parçalamak için aletler kullanıyor.

Yağ yığınları toplumumuz hakkında ne söylüyor?

Onları kanalizasyondan çıkarmak çok zor bir iş. Dar, sıcak ve çok rahatsız edici, özellikle de iri bir yağ yığını akışı engellediğinde.

Thames Water'ın ağ yöneticisi Stephen Pattenden, kokunun çok ağır olabildiğini söyledi.

Su şirketi, son iki keşfin yemek pişirmede kullanılan yağın uygun şekilde atılmasının önemi konusunda yerinde bir hatırlatıcı görevi gördüğünü söyledi. Şirket, insanları Noel'de “yağ yığınını beslememeleri” ve özellikle kızartılmış hindilerden çıkan yağları nasıl attıklarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Pattenden şunları söyledi:

Yağ yığınları derinden gelen canavarlar gibi gizlenir ve ayaklarımızın altında büyür. Müşterilerimiz veya çevreye zarar vermeden önce bu ikisini bertaraf etmek için ekip aralıksız çalıştı.Hepimiz neden oldukları sorunları ve hasarı gördük, bu nedenle herkesten lavaboya yağ ve katı yağ dökmemelerini sağlamasını istiyorum. Yağın soğumasını sağlamak, cam kavanoz gibi uygun bir kaba koymak ardından çöp kutusuna atmak yağ yığınının bir canavara dönüşmesini engeller.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/

Independent Türkçe için çeviren: Keremcan Karabatak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU