Doğa Koleji’nden satış açıklaması: Devir görüşmeleri son aşamaya geldi

Doğa Koleji'nin devriyle ilgili görüşmeler son aşamaya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu detaylı bilgilendirmenin 14 Aralık Cumartesi günü yapılacağını duyurdu

Fotoğraf: AA

Maaşlarını alamayan öğretmenlerin iş bırakma eylemleri ile gündeme gelen Doğa Koleji’nden

Devir açıklaması geldi.  Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu, okulun devri ile ilgili yürütülen görüşmelerin bugün itibarıyla son aşamaya geldiğini, konu ile ilgili detaylı bilgilendirmenin yarın yapılacağını bildirdi. 

Saçaklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Doğa Koleji'nin devri ile ilgili yürütülen görüşmeler bugün itibarıyla son aşamaya gelmiştir. Detaylı bilgilendirme, 14 Aralık Cumartesi günü yapılacaktır. Yeni sürecin Doğa ailesine hayırlı olmasını diliyorum.

Dersleri boykot ettiler

Yaklaşık bir yıldır ekonomik sıkıntılar içinde olan Doğa Koleji’nde aylardır maaşlarını alamayan öğretmenler iş bırakma eylemi yapmaya başlamıştı. Derslere girmeyen öğretmenler tüm alacaklarının ödenmesini talep etmişti. Öğretmenlerin eylemlerine veliler de destek vermişti. Öğretmenler 16 Aralık Pazartesi günü için de derslere girmeme çağrısı yapmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı da Doğa Koleji’nde yaşanan finansal sorunun yol açtığı sıkıntıların çözülmesi için gerekli her türlü tedbirin alındığı açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU