Fransa'da sendikalar, ulaşım grevinin Noel döneminde de devam edeceğini söyledi

Fransa’da Genel İş Konfederasyonu (CGT) emeklilik reformu geri çekilmezse ulaşım grevinin devam edeceğini açıkladı

Emeklilik reformunun gerçekleştirileceğinin duyurulmasının ardından pek çok meslek kolunun greve gitmesiyle ülkede hayat felç edilmişti (Reuters)

Fransa’da Genel İş Konfederasyonu (CGT) bugün yaptığı açıklamada, hükümetin emeklilik reformunu geri çekmediği sürece Noel döneminde ulaşım grevine ara vermeyeceklerini açıkladı.

Fransız radyosu Franceinfo’ya konuşan CGT’nin demiryolu kolunun başkanı Laurent Brun, “Hükümet makul bir noktaya gelmediği sürece Noel döneminde ara verilmeyecek” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransa Başbakanı Edouard Philippe çarşamba yaptığı açıklamada, “Emeklilik yaşı 62 olarak kalacak ancak işçiler tam maaş almak için 64 yaşına kadar çalışacak. 1975’ten önce doğanlar yeni sistemden etkilenmeyecek” ifadelerini kullanmıştı.

Philippe reformun 2022’den sonra istihdam edilenleri kapsadığını da belirtmişti. 

Daha önce Le Journal du Dimanche’ye konuşan Philippe, “Eğer bugün geniş kapsamlı, ciddi ve aşamalı bir reform gerçekleştirmezsek, yarın bir başkası gerçekten sert bir reform uygular” ifadelerini kullanarak reformu gerçekleştirmeye kararlı olduklarını belirtmişti. 

Fransa’da reforma karşı gerçekleştirilen eylemlerin son 10 yılın en etkili sendika gösterilerini doğurduğu belirtilmişti. 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU