Ağaoğlu hakkında hakaret davası, 2 yıl 4 ay hapsi istendi

İş insanı Ali Ağaoğlu'nun belgesel çekiminde söylediği "Çantalar değil ama kullananlar benim malım" sözleri için 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi

Fotoğraf: AA

BBC için hazırlanan bir belgeselin çekimine katılan iş insanı Ali Ağaoğlu, görüntüye giren kadın çantalarına ilişkin ‘Çantalar değil ama kullananlar benim malım’ dedi. Eski CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Ağaoğlu’nun tepki çeken bu sözlerini yargıya taşıdı. Biçer, Ağaoğlu hakkında kadınlara hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Soruşturmanın devam ettiği sırada Ağaoğlu, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan Biçer için ‘Dava açan hanımefendiyi eve bekliyorum’ deyince Biçer bir kez daha suç duyurusu için savcılığa gitti.

Uzlaştırma bürosuna gönderilen soruşturmada taraflar tarafların uzlaşmaması üzerine Ağaoğlu hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Ali Ağaoğlu ‘şüpheli’, Tur Yıldız Biçer ‘müşteki’ olarak yer aldı.

Ağaoğlu’nun, Biçer’e karşı hareket suçu işlediği kaydedilen iddianamede, Ağaoğlu hakkında  ‘Hakaret’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU