Bir Zamanlar... Hollywood'da: John Travolta, Tarantino filminde tespit ettiği hatayı açıkladı

Oyuncunun kariyeri Tarantino'nun 1994 yapımı filmi Ucuz Roman'la yeniden canlanmıştı

John Travolta, Quentin Tarantino'nun Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) filminde tarihsel bir hata tespit ettiğini söyledi.

Tarantino'nun 1994 yapımı filmi Ucuz Roman'daki (Pulp Fiction) başrolüyle kariyeri yeniden canlanan oyuncu, uçaklara duyduğu tutku sayesinde filmdeki hatayı tespit ettiğini açıkladı.

Travolta, filmin sonlarına doğru Leonardo DiCaprio'nun karakteri Rick Dalton'ın Avrupa'dan uçağa binip Hollywood'a döndüğü sahneye itiraz etti.

The Wrap'ta yer alan habere göre kendi filmi The Fanatic'in gösteriminin ardından konuşan Travolta, "Leonardo İtalya'dan ya da her neredeyse oradan eve dönüyor ve hikaye anlatıcısı onun 747'ye bindiğini söylüyor. 747 test uçuşunu Şubat 1969'da gerçekleştirdi ama Ocak 1970'de kullanıma girdi. Arada 9 ay fark var! Bir Boeing 707'de olmalıydı!" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Travolta'nın uçak tutkusu ve eğitimli bir pilot olduğu biliniyor. 4 özel jeti var ve 2010'da jetlerinden biriyle Oprah Winfrey'nin tüm talk-show stüdyo izleyicilerini Avustralya'ya uçurmuştu.

The Fanatic'in gösteriminin ardından düzenlenen soru cevap etkinliğinde Travolta ayrıca Sharon Tate öldürüldüğünde Hollywood'da yaşadığını açıkladı. Bir Zamanlar... Hollywood'da 1969'da geçiyor ve Tate'i Margot Robbie canlandırıyor.

Travolta, "Tüm bunlar yaşanırken şehirde olduğumu hatırlıyorum. Sharon Tate'in öldürülmesiyle korktuğumu anımsıyorum. Film, Ucuz Roman'ın çekimlerinden çok daha gerçek anıları tetikledi" diye konuştu.

Limp Bizkit grubunun solisti Fred Durst'un yönettiği The Fanatic'te Travolta, bir korku filmi oyuncusunu takip eden Moose isimli otistiği canlandırıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU