Hamaney’e yakın isimden Haşdi Şabi’ye çağrı: ABD ve Suudi Arabistan büyükelçiliklerini işgal edin

İran’ın dini lideri Ali Hamaney'in Keyhan Gazetesi'ndeki temsilcisi Hüseyin Şeriatmedari, Irak'taki Haşdi Şabi güçlerini "ABD ve Suudi Arabistan büyükelçiliklerini işgal etmeye" çağırdı

İran'dan Haşdi Şabi'ye "ABD ve Suudi Arabistan Büyükelçilikleri işgal edin" çağrısı / Fotoğraf: AA 

İran'da muhafazakarlara yakınlığıyla bilinen ve Ali Hamaney’in temsilcisi Keyhan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şeriatmedari, "İyi Bir Yer Tuttunuz Sağlam Tutun" başlıklı makalesinde, Irak'ta yaklaşık bir aydan bu yana devam eden protestolara ve sokak olaylarına bağlı yaşanan iç karışıklıktan ABD ve Suudi Arabistan büyükelçiliklerini sorumlu tuttu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tahran yönetiminin desteklediği Haşdi Şabi güçlerinden övgüyle söz eden Şeriatmedari, "Irak'taki karışıklığı önlemek için evvela yapılması gereken iş ABD ve Suudi Arabistan büyükelçiliklerini ele geçirmektir. Haşdi Şabi güçleri bu işi gerçekleştirmek için bir an bile gecikmemelidir" ifadelerini kullandı.

İşsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla Irak'ın çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenleyen eylemciler, zaman zaman İran aleyhine sloganlar atıyor. 

1 Ekim'de başlayan gösterilere Erbain törenleri nedeniyle ara verilmişti. Aranın ardından göstericiler geçen cuma protestolarına yeniden başlamıştı.

Irak Yüksek Bağımsız İnsan Haklar Komiserliği, ülkede 25 Ekim'den bu yana süren gösterilerde 92 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. 

Birleşmiş Milletler (BM) ise Irak'ta 1 Ekim'den bu yana devam eden protestolarda 229 göstericinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.


AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU