Arap enformasyon bakanları zorlukların üstesinden gelmek için ortak eylem geliştirmeyi tartışıyor

Selman ed-Dusari: Bölgenin tanık olduğu durum entegrasyonun güçlendirilmesini gerektiriyor

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Selman ed-Dusari, Manama'da Arap Enformasyon Bakanları Konseyi Yürütme Bürosu toplantılarına başkanlık ediyor / Fotoğraf: BNA

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Selman ed-Dusari dün (Salı) yaptığı açıklamada, bölgedeki siyasi ve güvenlik sorunlarının, bu sorunlarla yüzleşmek ve ülkelere refah ve huzur getirecek, umut ve özlemlerini gerçekleştirecek şekilde ilerlemek için entegrasyonun güçlendirilmesini ve Arap medyasının ortak çalışmasını gerektirdiğini söyledi.

Dusari’nin açıklamaları, Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen Arap Enformasyon Bakanları Konseyi Yürütme Bürosu'nun 19’uncu olağan oturumuna başkanlık ettiği sırada gerçekleşti. Oturuma, Konsey'de gözlemci statüsüyle medya işlevlerini yerine getiren Arap delegasyonlarının, kurumlarının ve federasyonlarının başkanları da katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 “Bugün Arap medyasının ortak çalışmalarını geliştirmeye yönelik Arap çabaları çerçevesinde 19 maddeyi görüşmek üzere toplanıyoruz, bunların başında Filistin meselesi geliyor” diyen Dusari, Gazze'deki son gelişmelerin ‘uluslararası toplumun işgal güçlerinin saldırganlığını derhal durdurma, insani yardım ulaştırma ve Filistin meselesine uluslararası meşruiyet kararları temelinde adil ve kapsamlı bir çözüm bulma sorumluluklarını yerine getirmedeki yetersizliğini gösterdiğini’ kaydetti.

Dusari ayrıca, Suudi Arabistan'ın büro başkanlığı aracılığıyla, Arap ülkelerinin hak ve çıkarlarının korunmasına katkıda bulunan ve sektör için cazip bir ortam yaratan uluslararası medya şirketleri ve platformlarıyla etkili ve olumlu bir etkileşim projesi başlattığına dikkat çekti.

Dusari, toplantılarda medya içeriğini geliştirmenin ve iletişim araçlarının tanık olduğu teknolojik devrimden yararlanmanın yollarının yanı sıra terör olgusunun ele alınmasında medyanın rolü, Arap Birliği'nin yurtdışındaki Arap eylem planını takip etme çabaları ve Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedefleri için Arap medya haritası ile ilgili en önemli konuların ele alındığını açıkladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU