KKTC'de et ithali gerginliğe neden oldu... Hayvancılar, Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nın duvarını yıktı

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, "Biz sözümüzde durduk, muhataplarımız durmadı" dedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) hükümet ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği et ithali nedeni ile karşı karşıya geldi.

KKTC'nin aylık 600 ton et tüketimi göz önüne alındığında hükümetin, Kurban Bayramı öncesi vatandaşın ucuza et alabilmesi için Hollanda'dan 40 ton kemikli, 20 ton da kıyma et ithali yönünde aldığı karar sonrası hayvancılar eyleme başladı.

Bir haftadır sürdüren eylemlerde, hayvancılar Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı kapılarını kırarak zarar verdi.
 

2.jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Bugün devam eden eylemlerinde, et ithaline karşı net tavır koyarak ithalinin yapılmaması için, sendikaların desteğini de alan muhalefet partileri, genel grev giderek Başbakanlık önünde eylem başlattılar.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, muhalefet partileri ve sendikalar hükümetin et ithali konusunda geri adım atması isteyerek, buna uyulmaması durumunda hükümetin istifa etmesini istediler.
 

1.jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Başbakan Üstel: Biz sözümüzde durduk, muhataplarımız durmadı!

KKTC Başbakanı Ünal Üstel yaptığı açıklamada, Herkesin, zümre sel ve sektörel çıkarların, toplumsal çıkarlar dan önde olamayacağını da bilmesi ve ona göre hareket etmesi konusunda et ithali konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Başbakan Üstel, "Hayvancılar ve kasaplarla görüşmeler yaptık. En başta ortak uzlaşı metni imzaladık, sözümüz de durduk, ancak muhataplarımız durmadı" diye konuştu.

Başbakan Üstel, "Gelinen bu aşamada herkesi sağduyu ile hareket etmeye davet ediyorum. Kimsenin toplumsal huzur ve barış ortamını bozmaya hakkı yoktur" dedi.

Üstel hükümeti geçten Ramazan Bayramı öncesi Kasaplar Birliği ile ortak protokole imza atarak 550 TL ile satılması konusunda anlaşmış birlik bu karara uymaması üzerine  et ithali edilmesi yönünde karar vermişti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU