Dorian, Bahamalar’da 43 can aldı, ölü sayının artmasından endişe ediliyor

Bahamalar’da Dorian Kasırgası’nın ardından başlayan kurtarma çalışmaları beşinci gününde. Ölü sayısı 43’e yükseldi. Binlerce insan ise evsiz kaldı. ABD başkanı Trump, Bahamalar’a ‘Yanınızdayız’ diye destek mesajı gönderdi

Fotoğraf: AA

5. kategorideki Dorian Kasırgası’nın vurduğu Bahamalar’da kayıpların bilançosu artıyor. 5'inci günündeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 43’e yükselen ölü sayısının dahada artmasından korkuluyor. Ölenlerin 35'inin Abacos Adaları'nda olduğu öğrenildi.

Bölgeyi şu ana kadar vuran en büyük kasırga olarak kayıtlara geçen Dorian Kasırgası Bahamalar'da binlerce insanı da evsiz bıraktı. 

Kategori 1 seviyesine gerileyen Dorian Kasırgası, ABD'nin doğu yakasında kuzey yönünde ilerliyor. Kuzey Carolina eyaletinde Ocracoke Adası'nda şiddetli yağmur ve suların yükselmesi nedeniyle yüzlerce kişinin evlerinde mahsur kalmış olabileceğinden endişe ediliyor.

'Tanrı sizi kutsasın'

ABD Başkanı Donald Trump, yayınladığı bir video mesajla Bahamalar’a destek sözü verdi. "Sizinleyiz, Tanrı sizi kutsasın" ifadelerini kullanan Trump, Bahamalar Başbakanı Hubert Minnis telefonla görüştüğünü, Bahamalar’a her türlü yardımı yapacaklarını vurguladı.ABD sahil güvenlik ekiplerinin ve kurtarma görevlilerinin Bahamalar'da olduğunu belirten Trump, ölü sayısının artmasından duyduğu endişeyi de dile getirdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU