Mısır, Gazze Şeridi'nden gelen yaralıları kabul ederken, İtalya ve Fransa tıbbi yardımlarla destek veriyor

Kuzey Sina Valisi Şuşa, İtalya'dan gelen tıbbi bir gemiyi Sina limanında karşıladı

İtalyan’dan gelen tıbbi yardım gemisi, Sina'nın kuzeyindeki el-Ariş limanına ulaştı / Fotoğraf: Kuzey Sina Valiliği

Mısır, bir yandan Gazze Şeridi'nde yaralanan Filistinlileri tedavi amacıyla Refah sınır kapısından kabul ederken öte yandan Kuzey Sina Valisi Muhammed Abdülfettah Şuşa, İtalya'dan gelen tıbbi bir gemiyi Sina limanında karşıladı.

İtalyan gemisinde, Filistinli yaralılar kabul edilerek Fransız tıp ekibi tarafından gerekli cerrahi operasyonlar gerçekleştiriyor. Şuşa, İtalya'nın yardım çabalarını övdü ve İtalya, Mısır ve Filistin Sağlık Bakanlıkları arasındaki işbirliğini vurguladı.

Şarku’l Avsat’ın valilikten aldığı bilgiye göre, İtalyan gemisi 16 yatak kapasiteli yüzen bir hastane. İçinde ameliyat odaları, bakım odaları, BT tarama cihazları, tanı ekipmanları, ilaçlar ve tıbbi malzemeleri içeriyor. Ayrıca, 15 doktorun bulunduğu bir tıbbi ekibe sahip.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mısır'ın el-Ariş şehrinde, Fransız tıbbi gemi Dixmude’un kaptanı Deniz Albay Jacques Malar da kabul edildi. Vali, ülkesinin Gazze'deki Filistinli kardeşlerine gelen yardımların alınması ve Gazze’ye gönderilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca “Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi'nin talimatı doğrultusunda maliyeti ne olursa olsun yaralıları ve Filistinli hastaları Mısır'daki çeşitli hastanelerde kabul ettiklerini” bildirdi.

Valilik açıklamasına göre, Dixmude gemisi 40 yatak kapasitesine sahip yüzen bir hastane. Gemide 25 yatak, 15 orta yoğun bakım yatağı ve 5 çocuk yoğun bakım yatağı bulunuyor. Ayrıca gemide iki tam donanımlı ameliyat odası ve 20 Fransız doktor görev yapıyor. Malar, geminin 17 Filistinli yaralıyı kabul ettiğini ve el-Ariş'teki Fransız hastanesinde 6 ameliyat gerçekleştirildiğini açıkladı.

Kuzey Sina'daki Mısır Kızılay Başkanı Halid Zaid ise, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ulaşan 3 akaryakıt kamyonu olduğunu belirtti. Zaid Pazar günü 280 yabancı ve çifte vatandaşın Mısır'a geçmek üzere Refah Sınır Kapısı'na geldiğini açıkladı. Başkan, aynı zamanda 5 yaralının refakatçileriyle birlikte el-Ariş’teki hastanelere nakledildiğini söyledi.

Zaid, 111 tıbbi ve insani yardım kamyonunun Gazze sınır geçişine gitmekte olduğunu, 20 Gazzeli yaralının Cezayir Devlet Başkanı'nın girişimiyle Tunus'taki hastanelere nakledildiğini belirtti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Pazar günü (dün) Refah Sınır Kapısı'ndan 133 Rus vatandaşının Mısır’a geçtiğini açıkladı. TASS Haber Ajansı, bakanlığın şunları söylediğini aktardı: Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın Mısır'daki görev gücü, Refah Sınır Kapısı'ndan ayrılanları kabul etmek için görevine devam ediyor. 133 diğer Rus vatandaşı ve aileleri kapıdan geçti.

Şarku’l Avsat’ın TASS Haber Ajansı’ndan aktardığı habere göre Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Gazze’den Mısır’a 133 vatandaşının geçtiğini açıkladı. Bakanlık, Rus vatandaşlarına gerekli yardımların sağlık personeli ve psikologlar tarafından verildiğini ayrıca evrak işlemlerini tamamlamalarına da yardımcı olduklarını belirtti. Bakanlık, gerekli işlemler yapıldıktan sonra vatandaşlarının Moskova’ya nakledileceğini söyledi.

Acil Durumlar Bakanlığı daha önce yaptığı bir açıklamada Gazze'den tahliye operasyonları başladığından bu yana 750 Rus vatandaşının Mısır’a tahliye edildiğini belirtmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU