Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Mülteciler Türkiye’ye geri gönderilmeli

Almanya Başbakanı Merkel, çok sayıda mülteci kabul eden Türkiye ile ‘ihtiyaç duyduğu yardımlar konusunda’ sürekli konuşacaklarını söyledi. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise ülkesine gelen mültecilerin Türkiye’ye gere gönderilmesi gerektiğini savundu

Fotoğraf: AA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile başbakanlıkta bir görüşme yaptı. Daha sonra basının karşına çıkan Merkel’in gündeminde mülteci sorunu vardı.

Yaz aylarında özellikle ağustosta mülteci sayısının arttığını ifade eden Merkel, mültecilere ilişkin yapılan Avrupa Birliği (AB)-Türkiye mutabakatı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Merkel, "Hangi yardımlara ihtiyaç olduğu konusunda da Türkiye ile sürekli konuşacağız çünkü Türkiye gerçekten çok sayıda mülteciyi kabul etti" diye konuştu.

Merkel, Almanya ve Yunanistan'ın AB-Türkiye mutabakatından yana olduğunu da sözlerine ekledi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise son aylarda ülkesine gelen mülteci sayısında artış olduğunu ileri sürerek, "AB-Türkiye mutabakatın iki tarafa da fayda sağladığını görmek isterdik" dedi.

Mültecilerin Türkiye'ye geri gönderilmesi gerektiğini ileri süren Miçotakis, Yunanistan'daki mültecilerin ve kampların şartlarının iyileştirilmesine ihtiyaç olduğunu da belirtti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU