Suudi Arabistan’ın Ankara Maslahatgüzarı: Adana’da evi yıkılan Suudi vatandaşı kadını arıyoruz

Harbi: Yaklaşık 45 Suudi vatandaşı Cidde ve Riyad’a tahliye edilecek

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Muhammed El-Harbi, çöken binadaki arama kurtarma çalışmalarını takip ediyor. Fotoğraf: Okaz

 

Suudi Arabistan’ın Ankara Maslahatgüzarı Muhammed el-Harbi, Kahramanmaraş merkezli şiddetli deprem esnasında Adana’da evi yıkılan Suudi Arabistan vatandaşı bir kadını aradıklarını bildirdi.

Harbi, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin, ailesine göre yıkılan binada olan ve binadan çıktığı düşünülmeyen Suudi kadını aradığını belirtti.

Suudi Maslahatgüzar, Büyükelçilik ekibinin ailesiyle koordineli olarak aradığı vatandaş hariç depremin etkilediği bölgelerde ölen ya da yaralanan Suudi vatandaşı olmadığını söyledi.

Harbi açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Büyükelçilik, depremin yaşandığı gün şafak vaktinde Adana’da deprem bölgesinde bir çalışma ekibi oluşturdu. Şu anda ekipler, Türk kurtarma ekipleriyle birlikte arama kurtarma operasyonlarını hızlandırmak için çöken binanın olduğu yerde bulunuyor.”

Büyükelçilik ekibinin, deprem bölgelerinde herhangi bir Suudi vatandaşı ile iletişim kurmak için sürekli çalıştığı bilgisini veren Harbi, deprem bölgesindeki tüm Suudi vatandaşlarının şu anda tehlikeli bölgeden uzakta, güvenli bir şehirde bulunan bir otelde kaldıklarını vurguladı.

Harbi, Büyükelçiliğin himayesinde yaklaşık 45 Suudi vatandaşının bulunduğunu, Cidde veya Riyad’a dönüş seferleri organize edilene kadar kendileriyle yakından ilgilenildiğini söyledi.

Suudi Arabistan’ın hava yardım köprüsüne değinen Harbi, Büyükelçiliğin önümüzdeki birkaç saat içinde depremden etkilenenlere yardımın ulaşması için Türk yetkililerle koordinasyon içinde olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU