AK Parti Sözcüsü Çelik: Seçim tarihi kesinleşti

Ömer Çelik "Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı yaptı. 14 Mayıs'ı telaffuz ederek" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaklaşan seçimin tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CNN Türk yayınına katılan Çelik "Seçimin 14 Mayıs'ta yapılması artık kesinleşti" dedi.

Çelik şunları kaydetti:

Burada esas olan muhalefet Meclis'e önem verilmesi gerektiğini söylüyor. Tabii ki Meclis önemlidir. Türkiye Meclis'i dünyada önemli bir yere sahiptir. Tüm Meclis'ler savaş sonucu kurulmuştur fakat bizim Meclis'imiz savaşa komuta etmiştir. Türkiye demokratik tecrübeye sahip bir ülke. Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı yaptı. 14 Mayıs'ı telaffuz ederek. Türkiye büyük bir olgunlukla bu seçimi gerçekleştirebilecek yetkiye sahip.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Güvenlik sorunu yok"

Sandık güvenliği tartışmasına da değinen Çelik "Bütün siyasi partilerden temsilciler, vatandaşlar sandıkların başında olacak. Güvenlik sorunu yok. Kurallara uygun bir şekilde sandık başında görevini gerçekleştirenlere teşekkür ettik" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanımız CHP liderine Demokrat partinin ilkesini söyletmiş oldu"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen çarşamba günü partisinin grup toplantısında dile getirdiği "Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün 'Yeter söz milletin' diyecektir" ifadesi çok tartışılmıştı.

Çelik şöyle konuştu:

Burada enterasan bir şey vardır. Cumhurbaşkanımızın siyaset yapma biçimi CHP'yi dönüştürdü. Cumhurbaşkanımız CHP liderine Demokrat partinin ilkesini söyletmiş oldu.

Her seçime giderken patronunuz millettir. Her seferinde bunu ifade edersiniz. Burada millete atıf yapmak. Kampanyamız güçlü bir şekilde hazırlanıyor. Bunlar Türkiye Yüzyılı şemsiyesi altında oluyor. Bizim beyannamemiz vardır. Manifestomuz çıkar ve kampanyamız olur. Ana sloganı Cumhurbaşkanımız açıkladığında göreceğiz. Cumhurbaşkanımızın mitinglerinde adım adım slogan ve kampanya açıklanacak.

 

 

 

CNN Türk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU