Riyad Sezonu'nda nesilleri buluşturan etkinlik: Zaman Köyü

Bölge, “el-Hûş”, “Entel el-Tayyibîn” ve açık sinema alanlarını içeriyor

Fotoğraf: Şarkul Avsat

Riyad Sezonu etkinliklerinin düzenlendiği mekanlardan biri olan “Zaman Köyü” alanı, 60’lı yıllarından günümüze kadar yedi nesli bir araya getiriyor. Zaman Köyü, farklı yaşlardaki ziyaretçilerin bir dizi etkinlik, oyun ve performans aracılığıyla her neslin gelenekleri ve görenekleri hakkında bilgi edinme fırsatı bulduğu bir buluşma yeri oluşturdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkul Avsat’ın haberine göre, ziyaretçiler Zaman Köyü’nde geçmişi tüm etkileriyle hatırlamakta ve dönemlerini bu bölgede yaşamakta. Etkinlik, önceki kuşakların insanını geçmişe özlem duymaya, daha çok bölgenin faaliyetleri aracılığıyla onunla etkileşime geçmeye sevk etmekte.

Zaman Köyü, eski bir televizyon gibi tasarlanmış ve gösterilerini günlük olarak sunan 300 kişilik bir tiyatro olan “Entel et-Tayyibîn” alanından başlayarak özenle ve yaratıcı bir şekilde isimlendirildi. Köy yaklaşık iki ay süreyle ziyaretçilerini ağırlayacak.

Tiyatro, geleneksel Arabistan müziği standı 

Köyde açık bir alanda en iyi eski filmlerden oluşan bir koleksiyon gösterimleri de yapılıyor. Ziyaretçilerine “Tayyibîn Sineması” alanında benzersiz bir deneyim sunuyor.

Zaman Köyü ayrıca küçük yaştaki ziyaretçiler için geleneksel doğası gereği üç bölümden oluşan “el-Hûş” alanında farklı eğlenceler sunuyor. Bu üç bölümden birincisi, salıncaklar, kaydıraklar gibi sabit oyuncakların bulunduğu Safiya.

İkinci bölüm ise çocuklara eski oyuncaklar yapma deneyimini yaşatan “el-Leabib” bölümü. Son bölüm ise en ünlüleri “Tak Tak Takiye” ve “Azim Sari” olan oyunlarıyla geçmişi anlatan “el-Hara” bölümü.

Bölgeyi gezenler, geleneksel Najdi cübbesiyle o dönemin ayrıntılarını ziyaretçilere açıklıyor (Fotoğraf: Abdurrahman es-Salim)

Köyün ziyaretçileri, restoran ve kafelerin yer aldığı ve geleneksel yemeklerin modern bir tarzda servis edildiği "el-Takiye" alanında geçmişten gelen lezzetler ile buluşuyor.

El-Meydan alanında ziyaretçiler “Hanînî”, “Belîle” ve “Arîke” gibi en lezzetli meşhur yiyeceklerle hatıraları tadabiliyor. Ayrıca bu alanda Krallığın tüm bölgelerinden folklorik performanslar sunulmakta.

Köy, ziyaretçilerine “el-Hûs” alanında Suudi ellerin büyük bir beceriyle yarattığı güzel zamanın hatırasını alma fırsatı sunuyor. Ziyaretçiler bu alanda ayrıca geleneksel el sanatlarının üretim sürecini de izleyebiliyorlar.

Tasarım olarak eski pazarlara benzeyen mağaza alanı, ziyaretçilerin isteklerini karşılamak için farklı sergilerle tüm Suudi bölgelerinden 12 mağaza aracılığıyla çeşitli ürünler sunuyor.

Sanatçı Tarık el-Arabi yetişkinleri, çocukken çok sevdikleri eski çizgi dizilerin tanıtımını köy sahnesinde seslendirerek on yıllar öncesine geri götürüyor.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU