Can Ataklı: Artık "Devletin valisi" tanımı da tarihe karışıyor

"Türkiye’nin dört bir yanından Türkkan’a ve İYİ Parti’ye yönelik protestolar organize ediliyor. Ama buna valiliklerin de katılması olacak iş değil"

Vali Kadir Ekinci. (Fotoğraf: Bingöl Valiliği)

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Bingöl Valiliği’nin İYİ Parti’ye karşı miting organize etmeye çalıştığını ifade ederek duruma tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında şunları yazdı:

Akıl alır gibi değil. “Devletin valisi” diye bilinen ve saygı duyulan valilik makamları iktidarı kollamak için muhalefete yönelik miting yapılmasını organize etmeye kalkıyor. İYİ Partili Lütfi Türkkan, Bingöl’de partisinin genel başkanını protesto eden şehit babasını sakinleştirmek için “kaş yaparken göz çıkardı” ya, iktidar her tarafı seferber etti. Şimdi Türkiye’nin dört bir yanından Türkkan’a ve İYİ Parti’ye yönelik protestolar organize ediliyor. Ama buna valiliklerin de katılması olacak iş değil.

Bakın Bingöl Valiliği, cumartesi günü şöyle bir mesaj yayınladı;

“Bingöl’de şehit ailemize hakaret eden Lütfü Türkan ve arkasındaki şer güçlerini kınamak üzere 07.11.2021 Pazar günü saat: 13:00’de Bingöl Dörtyol Saat Kulesi önünde kınama mitingi düzenlenecektir. Mitinge tüm Bingöllü STK’lar davetlidir.”

Valiliğin mesajı, İYİ Parti Milletvekili Koray Aydın tarafından kamuoyuna duyurulunca; Bingöl Valiliği bu mesajı apar topar sildi.

Ataklı, Bingöl Valiliği’nin muhtemelen “Biz böyle bir açıklama yapmadık” diyeceğini ifade etti ve yazısını şöyle sonlandırdı:

Yalan da değil. Çünkü açıklama doğrudan yapılmamış. Çağrıyı yapan Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği. Bingöl Valisi, bu çağrıyı valiliğin resmi hesabından RT’lemiş. Kurnazlık yani.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU