Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Yeşil Suudi Girişimi’ni başlattı

Prens Muhammed bin Selman, proje kapsamanda 450 milyondan fazla ağaç dikileceğini açıkladı

Fotoğraf: AA

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Riyad’da Yeşil Suudi Arabistan Girişimi’nin hedeflerine ulaşmak için, krallıkta yeni çevre girişimleri başlatmak ve daha önce duyurulan girişimlerin etkinliğini takip etmekle ilgilenecek Yeşil Suudi Girişimi Zirvesi’nin ilk oturumunu başlattı.

Şarku’l Avsat’taki habere göre Suudi Veliaht Prensi, Yeşil Suudi Arabistan Girişimi’nin iddialı hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunacak, çevreyi korumak ve iklim değişikliğinin zorluklarına karşı mücadele etmek için bir yol haritası olacak girişimlerin ilk etabının başlatıldığını duyurdu.

Prensi Muhammed bin Selman, 450 milyondan fazla ağaç dikilmesi, 8 milyon hektar alanda zarar görmüş arazinin rehabilite edilmesi, yeni koruma altına alınan arazilerin tahsis edilmesi ve ağaçlandırma girişimlerinin ilk aşamasının başladığını belirtti. Koruma altına alınan son alanlarla birlikte, Krallıkta korunan arazilerin, toplam alanının yüzde 20’sinden fazlasına ulaştığı belirtildi.

Suudi Veliaht Prensi Riyad’ı dünyanın yaşanabilir şehirlerinden biri haline getirme konusundaki kararlılığını da vurguladı.

Veliaht Prens, Krallığın Dünya Okyanus Kurulu’na (WOC), Okyanus ve Plajlarda Plastik Atıkları Temizleme İttifakı’na, İklim Eylemi için Spor Anlaşmasına katılma ve sürdürülebilir bir turizm için küresel bir merkez oluşturma, denizleri ve okyanusları keşfetmek için kar amacı gütmeyen bir organizasyon kurma niyetini açıkladı.

Prens Muhammed bin Selman Krallığın, kalkınma ve ekonomik çeşitlenme sağlama planlarına göre 2060 yılında sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı ve küresel enerji piyasalarının güvenliğini ve istikrarını desteklemedeki lider rolünü korumayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU