Akif Beki: SETA’da Perinçek tasfiyesi

"Perinçek, iktidar kurumlarında gayrimilli unsur avına çıkıyor. Ve hedef aldığı kurumlar, üç vakte başlıyor yaprak dökmeye"

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda (SETA) yaşanan istifaların Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek kaynaklı olduğunu öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, bugünkü köşe yazısında Perinçek’in SETA hakkında söylediği sözleri hatırlattı ve özetle şunları yazdı:

Pandomim mayısta kopmuştu, Cumhur İttifakının kayıt dışı ortağı Perinçek, AK Parti’ye muhtıra vermiş ve gayrimilli bulduğu SETA’nın temizlenmesini istemişti. Bir ay oldu olmadı, Perinçek’in gayrimilli dediği unsurların SETA’dan ayrıldığı haberleri geldi. Kopan ekip, 20 kişiymiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlılık bildiren ‘izindeyiz, yolun yolumuz’ mesajlarıyla istifa açıkladılar. Aralarında, Perinçek’le ekranda tartışan Enes Bayraklı ile ‘yabancı medyanın Türkiye uzantıları’ raporunu hazırlayan İsmail Çağlar da var.

Beki, şu yorumu da yaptı:

Yerli ve milliciliğin yılmaz bekçisi Perinçek, iktidar kurumlarında gayrimilli unsur avına çıkıyor. Ve hedef aldığı kurumlar, üç vakte başlıyor yaprak dökmeye. AK Parti’ye nasip oldu. Söyleseler inanır mıydınız!

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU