Ahmet Hakan: Müzik raconu

“Gecenin ikisinde, üçünde sonuna kadar açık müzikle bütün bir mahallenin esir alınmasına sonuna kadar karşıyım”

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, gece yarısından sonra “etrafı rahatsız edecek tarzda” müzik yayınının yapılmaması gerektiğini söyledi. Hakan, düzenlemenin bütün ülke için olamayacağını ifade ederken “İstisnalar mutlaka gözetilmeli” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar. Gece, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” şeklindeki eleştirilen ifadelerinin ardından Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında şu satırları kaleme aldı:

Gecenin ikisinde, üçünde sonuna kadar açık müzikle bütün bir mahallenin esir alınmasına sonuna kadar karşıyım. Bunun bir sınırlaması olmalı ve sağlam bir kurala bağlanmalı. “Saat 24.00’ten sonra etrafı rahatsız edecek tarzda müzik yayını yapılamaz” denilmeli. Ama koskoca ülke için genel düzenleme de yapılmamalı.İstisnalar mutlaka gözetilmeli.

Mesela gece kulüpleri var. Saat 23.00’ten sonra faaliyet gösteren. Onlar için özel bir düzenleme şart. Tabii ses yalıtımı konusunda önlem almayı zorunlu tutarak.

Turizm bölgelerimiz var. Mesela Bodrum... Mesela Çeşme... Mesela Antalya... Ve daha niceleri... Saat 24.00’ten sonra müzik, oraların en önemli eğlence ve geçim kaynağı. Oralar için de özel düzenlemeler yapılmalı.

Bu söylediklerimin salgın tedbirleriyle alakası yok. Salgın olsa da olmasa da... Türkiye’nin bu soruna el atması ve mantıklı kurallar içinde çözmesi gerekir.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU