Buldan: Faili meçhul bütün cinayetlerin arkasındaki ismin Mehmet Ağar olduğunu itiraf ediyorlar

Pervin Buldan, "Susurluğun üzeri kapatıldı, komisyona ifade veren Mehmet Ağar başta olmak üzere her ifade o komisyondaki belgelerde yazılıdır. Yine söylüyoruz Susurluk kazasında devlet bir kamyona çarpmıştı, şimdi devlet bir TIR'a çarptı" diye konuştu

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Savaş Buldan’ın ölüm yıldönümünde mezarı başındaki anmaya katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Pervin Buldan; Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım'ın devletin bilgisi ve onayı dahilinde katlediklerini söyledi.

Sözkonusu cinayetlerin polis yelekli ve telsizli kişiler tarafından işlendiğini kaydeden Buldan, "Emri verenler belli, tetiği çekenler belli. Aslında kendileri de inkar etmiyorlar" diye konuştu.

Ağar'ın ifadesini hatırlattı

Buldan, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın Susurluk Komisyonu'na verdiği ifadede "Devlet adına bin operasyon yaptım. Tuğlayı çekersem duvar yıkılır hepimiz altında kalırız" dediğini hatırlatarak, "Devletin arşivlerinde, belgelerde bu insanların isimleri var" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Devlet bir TIR'a çarptı"

Susurluk kazasının ardından "devletin işlediği cinayetlerin" ortalığa saçıldığını savunan Buldan şöyle devam etti:

Susurluğun üzeri kapatıldı, komisyona ifade veren Mehmet Ağar başta olmak üzere her ifade o komisyondaki belgelerde yazılıdır. Yine söylüyoruz Susurluk kazasında devlet bir kamyona çarpmıştı, ancak şimdi devlet bir TIR'a çarptı. 

"Ağar ve Çiller ekibinin yargılanması için mücadelenin peşini bırakmayacağız"

Sedat Peker'in açıklamalarının sıradan olmadığını belirten Buldan, "Bir kez daha itiraf ediyorlar. O dönemde işlenen bütün faili meçhul cinayetin arkasındaki ismin Mehmet Ağar olduğunu itiraf ediyorlar" diye konuştu.

İktidarın cinayetlerin ortaya çıkması için harekte geçmediğini söyleyen Buldan, "Mehmet Ağar ve ekibinin Tansu Çiller ve ekibinin yargılanması için mücadelenin peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Cinayetlere katılanların yargılanmadığını ve cezalandırılmadığını belirten Buldan, "Göstermelik bir yargılama yaptılar, Mehmet Ağar raporlar alıp duruşmalara bile katılmazken sonunda beraat etti. Ama bu beraatin sonucunda bir itirazla yeniden yargılamanın açılması bizi umutlandırdı. Bu insalardan hesap sorulması için mutlaka mücadele tmeye devam edeceğiz. Devletin Zelal Buldan'a özür borcu var" diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU