Babacan'dan Soylu'ya: İktidarın küçük ortağa mahkum olduğunu bilip, onun üzerinden güç devşiriyor

Babacan konuşmasında, "Bu ülkeyi parsel parsel suç örgütleriyle paylaştırıyorlar" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

27 Mayıs darbesinin yıldönümü hatırlatan Babacan, "Bugün o darbeciler tarihin utanç sayfalarına yazıldılar Kimse onların isimlerini gururla anmıyor. Ama milletimiz, darbecilerin katlettiği o isimleri unutmuyor" dedi.

"Bu ülkeyi parsel parsel suç örgütleriyle paylaştırıyorlar"

Organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in yayımladığı videolardaki iddialarına ilişkin de yorumlarda bulunan Babacan, "Bu ülkeyi halkın desteğiyle artık yönetmeyi zor görenler, hukuksuzlukla, mafyayla yönetmeyi çalışıyor. Bu ülkeyi parsel parsel suç örgütleriyle paylaştırıyorlar. Son bir ayrdır ortaya çıkan bu pislikler gerçeği ortaya koyuyor" dedi.

"Mafya, siyaset ve bürokrasi üçegenindeki bu iddalardan ben ülkem adına utanç duyuyorum" diyen Babacan, "Ülke bu iddialarla çalkalanıyor ama savcılar soruşturma başlatamıyor" ifadelerini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Süleyman Soylu'ya tepki: Küçük ortak üzerinden güç devşiriyor

Babacan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Habertürk'te katıldığı televizyon programında kendisi hakkında dile getirdiği iddialara da cevap verdi.

Soylu'nun 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası ortaya çıkan kriz sürecinde "Babacan'ın sadece ekonomiyi düşündüğü" yönündeki açıklamalarını eleştiren Babacan, "Napacaktım. Sizin aklınız başka yerde, şahsi çıkar hesaplarında olabilir. Biz tabiki vatandaşı düşüneceğiz" dedi.

Babacan, Soylu'yu şu ifadelerle eleştirdi:

İktidarın büyük ortağının, küçük ortağına mahkum olduğunu bilip, küçük ortak üzerinden güç devşiriyorsunuz. Bir süre daha, çok değil. Birkaç gün daha Bakanlık yapmak o kadar kıymetli bir şey değil. 

Ne olmuştu?

Soylu katıldığı programda, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan hakkında iddialarda bulunmuştu.

Bakan Soylu şunları öne sürmüştü:

Yıl 2005. Ben Başbakan Yardımcısıyım. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu. Başbakan Davutoğlu. 7 Haziran seçimleri öncesi MYK toplantısında 'Biz HDP ile anayasa yapabiliriz' diye bir cümle çıktı ağzından. Hepimiz baktık. Seçim geçtikten sonra AK Parti çoğunluğu elde edemedi, tek başına iktidar kurabilme kabiliyeti oluşmadı. Ya CHP ile ya diğer siyasal partilerle bir araya gelecek. Bugünkü gibi hatırlıyorum. İlk MKYK toplantısında bugün Deva Partisi'nin başkanı Ali Babacan, "Bu işlere bakmamalıyız, şu anda ekonomiyi ayakta tutmalıyız.

Dedim ki, "Bizim sorumluluğumuz bugün demokrasiyi ayakta tutmak ve hükümeti kimin kurabileceğine ait çabalarımızı gerçekleştirebilmek". Bu seçim tamamlanmamıştır, kampanya devam etmektedir, dedim. Kasım'da da seçim oldu. Sayın Davutoğlu ve ekibi CHP'yle AK Parti'nin iktidarı için canhıraş mücadele verdiler. Bir kısım arkadaşlarımız bunun doğru olmayacağını, Türk siyasetinin doğasına aykırı olduğunu, Türkiye'yi başka bir tarafa doğru getirebileceğini ortaya koydu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU