Konya'da kafe ve restoran sahipleri valilik önünde toplandı

Kısıtlamalar yüzünden zor günler geçirdiğini ve kredi kartı borçlarını ödeyemediğini dile getiren bir esnaf, mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti

Pandemi süresinde uygulanan kısıtlamaların devam etmesiyle ekonomik olarak zor günler yaşayan kafe ve restoran sahipleri Konya Valiliği önünde toplandı.

Devlet yetkililerinden açıklama beklediklerini dile getiren işletmeciler, “Oran bazında bakıldığı zaman İstanbul ile vaka oranımız aynı olmasına rağmen orada işletmeler açık bizim şehrimizde kapalı bunun sebebi nedir? Biz bunu bilmek istiyoruz. Bununla beraber bir isteğimizde yaklaşmakta olan ramazan ayı için işletme kapanış saatleri sahura kadar uzatılsın” ifadeleri kullanıldı.

Uzun süredir devam eden kısıtlamalar yüzünden zor günler geçirdiğini ve kredi kartı borçlarını ödeyemediğini dile getiren bir esnaf emniyet yetkilisine, “Ben çocuğumun istediğini alamaz hale geldim. Kredimin ikinci taksiti geldi, ödeyemiyorum. Bundan sonra en fazla hırsızlığa çıkarım” diyerek çok mağdur durumda olduğunu belirtti. 

Emniyet yetkilisi işletme sahiplerinin taleplerini not aldı.

Bu taleplerin yetkili yerlere iletileceğini dile getirdi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU