AK Parti’den açıklama… Gül, Soylu’yu mu hedef aldı?

"Adalet Bakanı doğrudan İçişleri Bakanımız ile ilgili sosyal medya vurgusu yapmamıştır"

Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün dün yaptığı açıklamanın hedefinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmadığı görüşünü dile getirdi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleneyen Muş, “İçişleri Bakanı Soylu’nun annesine yönelik paylaşımı kabul etmek mümkün değildir. Adalet Bakanı doğrudan İçişleri Bakanımız ile ilgili sosyal medya vurgusu yapmamıştır” dedi.

20210122_2_46498329_61832007-min.jpg
Mehmet Muş. (Fotoğraf: AA)


Muş ayrıca “Bugün 44 maddelik Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili yasa teklifimizi Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz. Askerliğini yapmayan milletvekilleri dönem sonunda bu görevleri ifa edecekler" açıklamasında bulundu.

İktidarın sık sık “çıkacak” şeklinde gündeme getirdiği ancak henüz TBMM’ye gelmeyen hayvan hakları yasasıyla ilgili olarak Muş, şunları söyledi:

Bazı değişiklikler yapılacak. Belli bir noktaya geldi. Bazı sorumluluklar getiriyoruz. 'Bir hayvanı aldım, 15 gün sonra sıkıldım, bunu sokağa atayım'. Bunu yapamayacak. Eğer bir hayvanı alıyorsanız, sahipleniyorsanız, bunun sorumluluğunu yerine getireceksiniz. Çip sistemini yaygınlaştıracağız.

Ne olmuştu?

Soylu, annesine sosyal medya üzerinden küfreden bir kişinin tutuklanmamasına tepki göstermiş, Twitter’dan “Annemle fotoğrafımın altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest; Bakan olsam ne yazar?” mesajı paylaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine Adalet Bakanı Gül, dün yaptığı konuşmada özetle şu ifadeleri kullanmıştı:

Klavye başına geçip her gün sosyal medyada bana tutuklama, tahliye siparişi verenlere sesleniyorum, Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, burada kanunlar, kurallar, usuller işler, işlemeye de devam eder. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya kimse parmak sallayamaz. Adalet Bakanından da bu işleyişe müdahale etmesini kimse bekleyemez. Adalet Bakanının hakim, savcı cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve hiç kimse kusura bakmasın o cübbeyi de görevim boyunca asla giymeyeceğim.

İki yıla kadar hapis cezası gerektiren bir suçta tutuklamanın yasak olduğunu hepimiz biliyoruz. Hakaret suçu da bu yasak kapsamındadır.

Gül’ün bu açıklamaları Soylu’ya yanıt olarak yorumlanmıştı. Gül, bugün konu hakkında bir açıklama daha yapmış ve şunları söylemişti:

Kadınların onuru her şeyin üstünde. Anneler başımızın tacı. Sayın Soylu Bey’in annesine yapılan bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum, lanetliyorum. Bu alçak ifadeleri kullanan kişilerin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum. Hiç kimsenin annesine, eşine, çocuklarına kimsenin küfretme hakkı yoktur. Bu konuda aile bizim en kutsalımızdır. Bu konuda yasalarda da bir ihtiyaç olması halinde elbette değerlendirmeler yapılması gerekir. Yargı dağıtımı sosyal medyada değil, mahkemededir.

Gül ile aynı saatlerde basının karşısında olan Soylu, konu hakkındaki soruya yanıt vermemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU