Müjdat Gezen'in avukatı: Emniyet, pasaportuna el konulduğu için özür diledi

Avukat Celal Ülgen, durumun “sistemsel” bir hatadan kaynaklandığını açıkladı

Fotoğraf: AA

Sanatçı Müjdat Gezen'in, sabah saatlerinde Almanya'daki turnesine gitmek isterken Sabiha Gökçen Havaalanı’nda pasaportuna el konuldu. 

Haberi, Gezen’in avukatı Celal Ülgen Twitter hesabından duyurdu ve olay nedeniyle Gezen'in maddi zarara uğradığını belirtti:

 

 

Independent Türkçe’ye konuşan Gezen, “Almanya’da turnem vardı. Duisburg, Köln ve Frankfurt’ta oyunumuz var. Ancak havaalanına gittiğimde polis, pasaportuma el konulduğunu söyledi. Bana yazılı bir tebligat verdiler. Nedeni belli değil. Ama daha öncesinden bir tebligat gelmedi bana. Hem süren davalarımdaki yurt dışına çıkış yasağım hem de imzaya gitmem kalktı ancak dediklerine göre Ankara’dan gelen yazılı bir belge var. Avukatım Celal Bey’le (Ülgen) görüşmeye gidiyorum” dedi.

Ekibinin Almanya’ya gittiğini ama kendisinin kaldığını söyleyen Gezen, bu nedenle maddi bir kayba uğradığını ve tazminat davası açmayı düşündüğünü belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kısa süre sonra ise yine Avukat Celal Ülgen Twitter hesabından, "Evet şu anda Emniyet Müdürlüğünden aradılar. Sistemsel bir hata olduğunu ve Müjdat Gezen'in yurt dışına çıkabileceğini, pasaportunu derhal vereceklerini söylediler. Özür de dilediler. Bu nedenle Basın toplantısı iptal. Müjdat Gezen oyuna yetişmeye çalışacak” dedi. 

 

 

Independet Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU