TBMM Başkanı Şentop kapıda karşılanmayınca programı terk etti

TOBB Genel Kurulu'na davetli olan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından kapıda karşılanmayınca tepki göstererek geri döndü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop / Fotoğraf: AA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 75. Genel Kurulu'na davet edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından kapıda karşılanmayınca Genel Kurulu'na katılmadı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisleri'ne giden Şentop'u kapıda Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Karşılama heyetinde "ev sahibi" olan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun bulunmadığını gören Şentop tepki göstererek Genel Kurula katılmadı.

Şentop, ''Mesele şahsım değil Meclis'in saygınlığıdır" sözleriyle olaya tepki gösterdi. TOBB Genel Kurulu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılarak bir konuşma yaptı.

"Söz konusu olan milli iradedir"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "protokol ayıbı" olarak değerlendirdiği konuya ilişkin bir açıklama yaptı. 

Şentop açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"TBMM Başkanı olarak davet edildiğim bir yerde, davet sahibi tarafından karşılanmam gerekir. Milleti temsil eden bir makamın devlet geleneklerine de yakışmayan bir şekilde görmezden gelinmesi kabul edilemez, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bunu öğrenmesi gerekiyor. Burada söz konusu olan şahsım değil, TBMM’nin temsil ettiği millî iradedir."

Anadolu Ajansı'nın TOBB Genel Kurulu'na ilişkin abonelerine geçtiği haberde ise TBMM Başkanı Şentop'un "programındaki değişiklik nedeniyle toplantıya katılamadığı" öne sürüldü. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU