Sözcü yazarı: Sayısal Loto'da Bismillah'a geçiş

“Sayısal Loto devletin elindeyken devlet bu sistem değişikliğini niçin kendi yapmadı da özele satınca yapılmasına için verdi?”

Fotoğraf: Twitter

Sözcü yazarı Necati Doğru, Demirören Holding’e geçen Sayısal Loto’da yaşanan değişiklikleri yazdı.

Doğru, bugünkü köşe yazısında Sayısal Loto’da Seda Sayan’ın sunuculuk yaptığı çekilişi hatırlattı:

Sayısal Loto'da bugüne kadar çekilişler yapılırken ünlü hanımlar “şansınız açık olsun ya da şansınız bol olsun” türü cümleler kullanırlardı. Bu kez Sayısal Loto çekilişini yapmak için anlaşma yapılan ünlü isim Seda Sayan, çekilişi “Haydi Bismillah” diye yaptı. Sayısal Loto, “Bismillah” taklitçiliğine geçti. Aslında İslam dini, bir tür kumarı çağrıştıran şans oyunlarını “insan nefsini ve bedavadan kazanma hırsını azdırdığı için” doğru bulmuyor.

Sayısal Loto’nun Milli Piyango’nun en ilgi gören oyunu olduğunu hatırlatan Doğru, şunları söyledi:

Milli Piyango önce Varlık Fonu'na devredildi. Varlık Fonu, Sayıştay denetiminde ve İhale Yasası kapsamında değil. Böylece sayısal Loto Demirören-SİSAL Grubu'na özelleştirme yoluyla kolayca satıldı. Demirören Grubu, Sayısal Loto'yu devletin elinden alınca ismi “Çılgın Sayısal Loto” yapıldı ve sistem değiştirmesine de izin verildi. 1.5 TL olan kolon fiyatı da yüzde 100 zamla 3 TL yapıldı. Devletin elindeyken 49 rakam arasından 6 rakam bilmek gerekirken, özele geçince 90 rakam arasından 6 bilmek gerekti. Böylece haftalar boyunca bilen çıkmıyor, eskiden 8 hafta bilen çıkmayıp biriken para 8 kez devredilirken şimdi 28 kez bilen çıkmıyor ve şirketin kasasında biriken para çoğalıyor. Sayısal Loto devletin elindeyken devlet bu sistem değişikliğini niçin kendi yapmadı da özele satınca yapılmasına için verdi? Bu soruyu asla unutma!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU