UEFA Süper Kupa finalinde, toplam değerleri yaklaşık 1 milyar 200 milyon euroyu bulan iki takım karşı karşıya geliyor: Bayern Münih-Sevilla

2019-20 sezonunun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih ile Avrupa Ligi kupası sahibi Sevilla, UEFA Süper Kupa için karşı karşıya gelecek. Dev maç öncesi iki takımın toplam kadro değerinin 1 milyar 200 milyon euroya yakın olması dikkati çekiyor

Bayern Münih Şampiyonlar Ligi, Sevilla ise Avrupa Ligi şampiyonu olarak Süper Kupa'da mücadele etmeye hak kazandı / Fotoğraf: Reuters-AFP

Futbolda 45. UEFA Süper Kupa, Almanya takımı Bayern Münih ile İspanya temsilcisi Sevilla arasında bugün yapılacak maç sonunda sahibini bulacak.

Geçen sezon Avrupa'nın kulüpler bazında iki büyük kupasını kazanan takımları karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa maçı, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de oynanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih ile UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götüren Sevilla takımları, UEFA Süper Kupa'yı kazanmak için Puskas Arena'da mücadele edecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle stada yüzde 30 kapasitede taraftarın kabul edileceği maçı, Birleşik Krallık'tan hakem Anthony Taylor yönetecek.

 

UEFA Süper Kupa-AA.jpg
25 Ağustos 2000'de Galatasaray, Real Madrid'i 2-1 yenerek UEFA Süper Kupa'da zafere ulaşmıştı / Fotoğraf: AA

 

24 ayrı takım kupaya uzandı

Kupayı, geçmişte 12 ülkeden, 24 farklı takım kazandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kupada İtalya'nın Milan ve İspanya'nın Barcelona takımları 5'er, İspanyol ekibi Real Madrid ve İngiltere temsilcisi Liverpool 4'er, İspanya'dan Atletico Madrid ise 3 kez mutlu sona ulaştı.

UEFA Süper Kupa'ya ayrıca Ajax, Anderlecht, Juventus ve Valencia 2'şer, Aberdeen, Aston Villa, Chelsea, Dinamo Kiev, Galatasaray, Lazio, Manchester United, Mechelen, Nottingham Forest, Parma, Porto, Steaua Bükreş, Sevilla, Zenit ve Bayern Münih de birer kez sahip oldu.

 

Gnabry-Ocampos-Reuters-Sevilla.jpg
Bayern Münih'in en değerli oyuncusu Serge Gnabry, Sevilla'nın ise Lucas Ocampos oldu / Fotoğraf: Reuters-@SevillaFC

 

1 milyar 189 milyon euroluk maç

Kupayı müzelerine götürmek için mücadele edecek Bayern Münih ile Sevilla'nın toplam futbolcu değeri, 1 milyar euroyu geçiyor.

UEFA Süper Kupa maçında karşılaşacak Almanya'nın Bayern Münih ve İspanya'nın Sevilla takımlarının toplam futbolcu değeri, 1 milyar 189 milyon euro olarak dikkat çekiyor.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde zirveye çıkan Bayern Münih'in kadrosundaki futbolcuların tahmini piyasa değeri 837 milyon 950 bin euro, Avrupa Ligi'nde zafere ulaşan Sevilla'nın ise 351 milyon 900 bin euro oldu.

Bayern Münih'in Alman yıldızlarından Serge Gnabry 90 milyon, Joshua Kimmich ise 85 milyon euro piyasa değeriyle takımın en pahalı futbolcuları olarak öne çıkıyor.

Sevilla'da ise Arjantinli kanat oyuncusu Lucas Ocampos ile Breziyalı savunmacı Diego Carlos 50'şer milyon euroluk değerleriyle göze çarpıyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU