Mert Hakan Yandaş: Tek hayalim Fenerbahçe'yle şampiyonluk yaşamak

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mert Hakan Yandaş, tek hayalinin ve tek hedefinin Fenerbahçe'yle şampiyonluk yaşamak olduğunu söyledi

Mert Hakan Yandaş / Fotoğraf: @Fenerbahce

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin yeni transferi Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulundu.

Hazırlık süreci hakkında bilgiler veren Mert Hakan Yandaş, "Ayın 8'inde toplandık, yaklaşık 17-18 gün oldu. Çok yoğun tempoda çalıştığımızı söyleyebilirim. İnanılmaz çalışıyoruz. Tabii keyifli yanları da var. Aynı zamanda yeni bir oluşum var. Yeni bir oluşum derken bizler, gelen transferler, hocamız, adaptasyon süreci vs. söz konusu. Bence adaptasyon sürecini çabucak atlattık. Tempomuz da çok yoğun. Bu süreci de iyi atlattığımızda, herhangi bir sakatlık, kaza bela olmadığında sezona çok iyi gireceğimizi düşünüyorum. Gerçekten inanılmaz çalışıyoruz" diye konuştu.

 

 

Sarı-lacivertli formayı giyiyor olmanın hissettirdiklerini paylaşan Mert Hakan Yandaş, şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle burada olduğum için çok gururlu ve onurluyum. Daha önce de söylediğim gibi bu ailenin içine girdikten sonra buranın nasıl bir yer olduğunu daha net anlıyorsunuz. Gerçek anlamda söylüyorum, herkese nasip olmayacak bir şey ve bana nasip oldu. İyi ki de oldu, iyi ki de Fenerbahçe’deyim.

"Şimdi hayal ettiğim yerdeyim"

Mücadeleci bir yapıya sahip olmasının karşılığında şu anda hayal ettiği yerde olduğunu söyleyen 25 yaşındaki futbolcu, “Bugüne kadar hayatımı hep mücadele ederek kazandım. Zaman zaman yaşadığınız olaylar size zarar verebiliyor ama gerçekten saha içerisinde inatçı olmak çok önemli, kendi açımdan söylüyorum. Son ana kadar istiyorsunuz. Elbet bir şekilde önüne çıkıyor. Hayatta vazgeçtiğin sürece o işte başarılı olamazsın ve hayat sana bir şey sunmaz. Ben de hayatım boyunca böyle kritik süreçlerden geçtim. Çok şükür şimdi hayal ettiğim yerdeyim” şeklinde görüş belirtti.

"Fenerbahçe’yle şampiyonluk yaşamayı her şeyden çok istiyorum"

Yandaş, "Fenerbahçe’yle şampiyonluk istiyor musun" soruna şu yanıtı verdi:

Tabii ki her şeyden çok. Doğum günüm kutlandığında çok güzel bir ortam oluştu. Burada çok güzel bir ortam var, sanki 3-4 yıldır birlikte oynuyormuş gibi. O gün de benim için çok güzeldi. Unutamayacağım doğum günlerimden biri oldu.

Fenerbahçe armasıyla da gollü sezonlara devam etmek ve skor sayısını Fenerbahçe'de daha da yukarılara çekmek istediğini ifade eden Yandaş, "Şimdiye kadar bir orta saha oyuncusu olarak gollü sezonlar geçirdiğim çok dönem oldu. Tabii ki Fenerbahçe armasıyla da bu gollü sezonlara devam etmek ve daha da arttırmak istiyorum. İnşallah ilk resmi maçımızda da golle başlarım ve bu süreç hep böyle devam eder" değerlendirmesini yaptı.

Mert Hakan, gol sevinçleriyle ilgiliyse şöyle konuştu:

Ben gollerimi genelde rahmetli babama armağan ediyorum. Babamı 9 yaşımda kaybetmiştim. Futbolcu olmamı çok istiyordu. Onun hayallerini de gerçekleştiriyorum diyebilirim. Kendime verdiğim sözleri tutuyorum. Bütün gollerimi genelde ona armağan ediyorum. Kolumda ufak bir dövme var ve onu doğum tarihi ve sonsuzluk işareti var. Genelde gollerimden sonra o tarihi öperim. Bütün gollerimi rahmetli babama armağan ediyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Tek hayalim, tek hedefim Fenerbahçe’yle şampiyonluk yaşamak"

Fenerbahçe taraftarına olan mesajında terinin son damlasına kadar mücadele edeceğinin sözünü veren Mert Hakan, tek hayalinin, tek hedefinin Fenerbahçe’yle şampiyonluk yaşamak olduğunu da söyledi.

Fenerbahçe'ye transferinin çok farklı geliştiğini aktaran Yandaş, süreci şöyle anlattı:

Yaşananlardan sonra beni çok sahiplendiler. Ben de Fenerbahçe armasına, onlara karşı olan görevimi yerine getirmek için bir an önce maçların başlamasını bekliyorum. İnşallah maçlar başladıktan sonra ‘Mert Hakan’ olarak bu armaya elimden gelen her şeyi verdiğim sürece onların beni daha çok seveceğini biliyorum. Sahaya çıktığım her saniye onlara terimin son damlasına kadar mücadele edeceğimin sözünü verebilirim. Buralara gelmek çok çok büyük bir şans, bizim için çok büyük bir nimet ve buranın değerini bilmemiz gerekiyor. Ben, en aşağıdan geldiğim için buraların değerini asla unutmayacak bir insan olarak kendimi her seferinde telkin ederim. Hayatım boyunca da bu böyle oldu. İnşallah transfer süreci gibi sezon da hepimiz için mutlu bir şekilde devam eder ve daha çok birlikte oluruz. Tek hayalim, tek hedefim Fenerbahçe’yle şampiyonluk yaşamak. Ondan sonra da gerisi gelecektir diye düşünüyorum.

"Emre ağabeyi idol olarak gördüğümü her yerde, her zaman söyledim"

Mert Hakan, idol olarak kendisine örnek aldığı bir ismin olup olmadığı yönündeki soruya ise, şu yanıtı verdi:

Ben Emre ağabeyi gördüğümü her yerde, her zaman söyledim. Bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük oyuncusu ve en büyük orta sahası. Onun da o sahadaki karakteri bu şekildeydi. Asla pes etmiyordu, skor ne olursa olsun hep daha fazlasını istiyor. Biraz yapı olarak birbirimize benziyoruz. Oyunculuk olarak çok üst seviyede, üstat. Onun kadar olma şansımız tabii ki yok ama Emre ağabey o açıdan tüm Türkiye’ye çok büyük örnek bence.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU